Jokaiselle Kouvolan kaupungin kiinteistölle on nimetty hoitaja — Toimitilajohtaja: Kiinteistönhoitaja vastaa huolto-ohjelman noudattamisesta

Kaupungin kiinteistö- ja tilapalvelut tarkistavat yhteisissä kuukausikokouksissa huoltokirjaraportit.

Jussi Lopperi

Kouvolan kaupunginhallitus päättää reilun viikon päästä, siirtyykö Sarkolan koulu evakkoon entiseen Tornionmäen kouluun. Koulurakennuksille on nimetty kiinteistönhoitaja.
Kouvolan kaupunginhallitus päättää reilun viikon päästä, siirtyykö Sarkolan koulu evakkoon entiseen Tornionmäen kouluun. Koulurakennuksille on nimetty kiinteistönhoitaja.

Kouvolan kaupungin jokaisella rakennuksella on nimetty kiinteistönhoitaja, joka vastaa rakennuksen huolto-ohjelman noudattamisesta, Kouvolan toimitilajohtaja Juha Jormanainen sanoo.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa toimenpidealoitteen, jonka mukaan tilahallinnon toimintatapa ja resursointi tulee tarkentaa niin, että koulukiinteistöillä on niin sanotussa talonmieshengessä aidosti vastuuhenkilö.

— En aivan ymmärtänyt, mitä valtuutetut halusivat, koska tällainen toimintatapa on jo käytössä. Emme voi palkata jokaiselle koululle omaa talonmiestä. Talonmiesajat ovat ohi.

Rakennuksilla on sähköinen huoltokirja, jossa huolto-ohjelma on kuvattu. Tilapalvelut ostaa kiinteistönhoitopalvelun sisäisesti kaupungin kiinteistöpalveluilta.

Jormanainen kertoo, että huolto-ohjelman toteuttamista valvotaan kiinteistö- ja tilapalveluiden yhteisissä kuukausikokouksissa. Niissä tarkistetaan huoltokirjaraportit.

Hänen mukaansa on kiinteistönhoitajien työnjohdon ja ammattitaidon asia, miten kiinteistöjen hoito toteutuu.

— Pitää luottaa siihen, että kiinteistöpalvelujen oma laatujärjestelmä toimii.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut