Kahdesta murhan yrityksestä epäilty Myllykosken kaahari ei muista tapahtunutta: ”Tarkoitus ei ollut vahingoittaa ketään”, mies kertoi kuulusteluissa poliisille

Virkamieheen kohdistuvat vahingoittamisyritykset eivät ole kovin tavallisia.

Niina Villman

Poliisi jatkaa Myllykosken ja Inkeroisten kaahaustapauksen selvittämistä. Kouvolalaismies yritti kaksi kertaa ajaa päin poliisiautoa.
Poliisi jatkaa Myllykosken ja Inkeroisten kaahaustapauksen selvittämistä. Kouvolalaismies yritti kaksi kertaa ajaa päin poliisiautoa.

Kahdesta murhanyrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta epäilty kouvolalaismies ei juurikaan muista viime sunnuntain aamuyön tapahtumia. Sen verran hän on poliisille kuulusteluissa sanonut, ettei tarkoittanut vahingoittaa ketään.

Mies kaahasi Myllykoskella ja Inkeroisissa poliisia karkuun paikoin yli 200 kilometrin tuntinopeudella. Matkan varrella hän yritti ajaa kaksi kertaa päin poliisiautoa. Toisella kerralla hän osui poliisiautoon. Poliisiauto joutui tekemään tilanteessa nopean väistöliikkeen estääkseen törmäyksen. Väistöliikkeestä huolimatta pakeneva auto osui poliisiauton etukulmaan. Kukaan poliiseista ei loukkaantunut.

Rikoksen tutkintanimike voi vielä muuttua

Tällaisissa virkamieheen kohdistuvissa vahingoittamisyrityksissä tutkintanimike on yleensä rikoskomisario Matti Raivikon mukaan murhan yritys. Syyttäjän pöydälle tai tuomioistuimeen mennessä nimike saattaa vielä muuttua.

— Eihän se ihan tavallista ole. Tällä kertaa epäilty yritti ajaa päin poliisiautoa kahteen kertaan ja osuikin vähän. Vauhdit olivat kovia.

Kaahari ei heti pysähtynyt edes piikkimattoon

Liikennettä Myllykoskella ja Inkeroisissa oli tapahtuma-aikaan vähän. Raivikon mukaan kaaharin nopeudet olivat sitä luokkaa, että sivullisten turvallisuus oli ilman muuta koko ajan vaarassa. Jokisillantiellä mies ajoi 113 kilometrin tuntinopeudella. Paikalla on neljänkympin rajoitus. Inkeroisiin ajaessaan auton nopeus nousi yli 200 kilometriin tunnissa.

Keltakankaan suoralle poliisi viritti piikkimaton, mutta sekään ei vielä pysäyttänyt miestä. Vauhti oli edelleen kova. Lopulta auto pysähtyi ja kuljettaja otettiin kiinni.

Vaaraan joutuneita poliiseja ei ole ehditty kuulla

Poliisi jatkaa tapauksen selvittelyä. Esitutkinta on Raivikon mukaan vielä alkuvaiheessa. Yöllä vaaraan joutuneita konstaapeleita poliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan. Mies ei suostunut yöllä puhalluskokeeseen. Hänet vietiin suoraan verikokeeseen.

Kouvolalaismies on parhaillaan pidätettynä. Raivikko neuvottelee tiistaina syyttäjän kanssa, esitetäänkö epäiltyä vangittavaksi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset