SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Anjalan kivinavetan remontti alkoi purkutöillä — Ammattiopiston konehalli väistyy ravintolatilojen tieltä

Nuorisokeskuksen käyttöön tarkoitetut uudet tilat valmistuvat lokakuussa.

Niko Kaartinen

Navetan remontin on tarkoitus valmistua lokakuun puoliväliin mennessä.
Navetan remontin on tarkoitus valmistua lokakuun puoliväliin mennessä.

Nuorisokeskus Anjalan entisen kivinavetan kunnostus on aloitettu joulukuussa sisätilojen purkutöillä, jotka ovat edelleen käynnissä. Työn on tarkoitus valmistua lokakuun puoliväliin mennessä.

Aiemmin Kouvolan seudun ammattiopiston konehallina olleeseen tilaan navetan alakertaan rakennetaan keittiö- ja ravintolatilat ja yläkertaan toimisto- ja kokoustiloja. Rakennuksessa oleva liikuntasali säilyy nykyisellä paikallaan.

— Työmaa-alueella liikennöinti vaatii nyt erityistä huolellisuutta, mutta pystymme kyllä toimimaan täällä edelleen, sanoo Nuorisokeskus Anjalan toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen.

Navetan omistaa Kouvolan kaupunki. Kaupunginhallitus valitsi marraskuussa rakennusurakoitsijaksi Rakennusliike PK-insinööritoimiston. Putki- ja ilmanvaihtourakoista vastaa R. A. Wickholm, sähkourakasta Sähkö Ollikka ja automaatiourakasta Fidelix. Urakoiden yhteishinta on noin 2,35 miljoonaa euroa.

Kunnostuksen alkuperäinen kustannusarvio oli 1,85 miljoonaa euroa. Hankesuunnitelman tekemisen yhteydessä kuitenkin paljastui, että rakennuksen saaminen turvalliseksi vaatii laajempaa remonttia kuin alun perin oli ajateltu. Kaupunginvaltuusto hyväksyi huhtikuussa uudeksi kokonaiskustannusarvioksi 3,2 miljoonaa euroa.

Osa urakasta rahoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämillä investointiavustuksilla. Vuosina 2017—2018 niitä on saatu yhteensä 1 155 000 euroa. Vuodeksi 2019 on haettu noin miljoonaa euroa, mutta ministeriö ei ole vielä tehnyt päätöksiä avustuksista.

Kaupungille koituvat kustannukset lisätään navettarakennuksen vuokraan, jolloin nuorisokeskuksen toimintaa pyörittävä Ankkapurhan kulttuurisäätiö maksaa kulut vähitellen takaisin.

Alun perin Anjalan kartanon käyttöön rakennettu kivinavetta on vuodelta 1842. Navettaan tehtiin useita remontteja vuosikymmenten varrella. Vuonna 1980 tehtiin täydellinen peruskorjaus, jolloin rakennukseen lisättiin liikuntasali.