Teekkarit puijasivat kouvolalaisia jäynillä — Veturissa katseltiin tekoälyn luomaa parempaa Kouvolaa virtuaalilasien läpi

Jäynääjiin saattoi törmätä muun muassa Veturissa ja Hansakeskuksessa.

Tiina Henry-BiabaudTamperelainen arkkitehtiopiskelija Arttu Saviharju näytti kisan tuomarille Asser Junnilalle virtuaalilasien läpi tulevaisuuden
Kouvolaa.
Tamperelainen arkkitehtiopiskelija Arttu Saviharju näytti kisan tuomarille Asser Junnilalle virtuaalilasien läpi tulevaisuuden Kouvolaa.

Suomen parhaat teekkarijäynääjät kisailivat valtakunnallisen jäynäkilpailun voitosta Kouvolassa maanantaina.

Jäynääjiin saattoi törmätä muun muassa Veturissa ja Hansakeskuksessa, Tekniikan akateemiset TEK kertoo tiedotteessa.

Kouvolan Veturissa paikalliset pääsivät vastailemaan erinäisiin kysymyksiin kotipaikkakunnastaan. Vastausten perusteella tekoäly loi heille vähän paremman tulevaisuuden Kouvolan, jota saattoi tarkastella virtuaalilasien läpi.

Todellisuudessa kyse oli siis tamperelaisten arkkitehtiopiskelijoiden teekkarijäynästä. TEKin vuosittain järjestämiin jäynäämisen SM-kisoihin selvittivät tiensä joukkueet Oulusta, Tampereelta ja Espoosta.

Jokainen jäynäjoukkue oli tehnyt kisaa varten myös ennakkojäynän.

— Jäynääminen on olennainen osa teekkarikulttuuria. Tarkoituksena on hauskuuttaa niin tekijöitä, jäynän kohteeksi joutuvia kuin myös suurta yleisöä. On tosi tärkeää, että jäynätyillä on hyvä mieli sekä jäynän aikana että sen jälkeen, sanoo kisan ylipäätuomari ja TEKin nuorten valiokunnan puheenjohtaja, turkulainen teekkari Asser Junnila tiedotteessa.

Jäynägaala eli jäynien katselmointi ja voittajien julkistamistilaisuus pidetään Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla tiistaina.