Ilouutinen Kouvolan nuorille kaasuttelijoille: Liikennepuiston aukeaminen varmistui!

Jaakonpuistossa oleva liikennepuisto aukeaa Parik-säätiön pyörittämänä maanantaina 15.6. Nyt mietitään, montako ajajaa puistossa voi korona-aikana olla kerrallaan.

Moises Garibay

Liikennepuistossa pääsee sittenkin ajelemaan myös tänä vuonna. Arkistokuva.
Liikennepuistossa pääsee sittenkin ajelemaan myös tänä vuonna. Arkistokuva.

Jaakonpuistossa oleva Kouvolan liikennepuisto aukeaa kuin aukeaakin tänä kesänä. Puisto avataan maanantaina 15.6.

Asia varmistui kun Kouvolan tekninen lautakunta hyväksyi tämän kesän käytännön järjestelyt kokouksessaan tiistaina.

Kouvola tiedotti aiemmin, että puisto pysyy suljettuna koronavirustilanteen ja kaupungin säästöjen vuoksi. Kouvolan keskusta-alueen aluetoimikunta ei niellyt päätöstä vaan alkoi järjestää puistolle korvaavaa rahoitusta. Puiston avaaminen tuli mahdolliseksi kun koronaan liittyviä rajoituksia lievennettiin kesäkuun alusta alkaen.

– Nyt tehdään suunnitelmia siitä, montako ajajaa puistossa voi olla kerrallaan. Asia on juuri varmistunut ja nyt tehdään töitä sen eteen, että saadaan kaikki järjestelyt lyhyessä ajassa tehtyä, Parik-säätiön toimitusjohtaja Pasi Hedman kertoo.

Aluetoimikunta vahvisti puiston avaamisen Facebook-sivullaan torstaina.

Nyt tehdään suunnitelmia siitä, montako ajajaa puistossa voi olla kerrallaan. — Pasi Hedman

Aiempina vuosina liikennepuiston pyörittäminen on vaatinut 10 000–15 000 euron budjetin.

– Aiemmin liikennepuisto on ollut auki vapulta, mutta nyt se olisi lyhyemmän aikaa, aluetoimikunnan puheenjohtaja Jari Horppu sanoi Kouvolan Sanomissa toukokuun lopulla.

Kun aukioloaika jää edellisvuosia lyhyemmäksi, kustannuksetkin jäävät pienemmiksi. Rahoitukseen on osallistumassa joukko yhteistyökumppaneita, joihin kuuluu kouvolalaisia yrityksiä ja muita paikallisia toimijoita.

Tekninen lautakunta hyväksyi tiistaina liikennepuiston alueen ja toiminnan luovuttamisen Parik-säätiön haltuun määräaikaisesti kesäksi 2020. Vastineeksi säätiö vastaa muun muassa puhtaanapidosta, toiminnan pyörittämisestä ja autojen huollosta.

Parik-säätiö vastasi liikennepuiston toiminnasta aiemmin vuosina 2012–2016.