Kuusankosken R-kioskilla ihmetellään lottopottia — Lauantain täysosuma oli neljäs iso veikkausvoitto Kouvolassa kymmenen vuoden aikana

Kauppakadun R-kioskissa on ollut yksi puheenaihe ylitse muiden. Ihmiset ovat kovasti kyselleet, onko voittajista tietoa.

Jussi Lopperi

Moni on kysellyt Kauppakadun R-kioskin myyjältä Johanna Lindgreniltä voittajien henkilöllisyyttä. Asiakkaana Tapio Korppi.
Moni on kysellyt Kauppakadun R-kioskin myyjältä Johanna Lindgreniltä voittajien henkilöllisyyttä. Asiakkaana Tapio Korppi.

Kauppakadun R-kioskissa Kuusankoskella on lauantain jälkeen ollut yksi puheenaihe ylitse muiden. Kioskilla pelattu lottorivi poiki 3,6 miljoonan euron päävoiton kahden hengen porukalle. Kummallekin osallistujalle kuuluu siis 1,8 miljoonaa.

— Täällä on saattanut olla vähän tavallista vilkkaampaa. Ihmiset ovat kovasti kyselleet, onko voittajista tietoa. He ovat olleet onnellisia ja iloisia siitä, että voitto on saatu omalle kylälle, sanoo maanantaiaamuna tiskin takana palvellut Johanna Lindgren.

Voittajat eivät käyttäneet pelatessaan Veikkaus-korttia, joten Veikkaus ei tiedä heidän henkilöllisyyttään ennen kuin he ilmoittautuvat itse. Samasta syystä voittajien on lunastettava voittonsa Veikkauksen pääkonttorissa Helsingissä. Maanantaina voittajat eivät olleet ilmoittaneet itsestään kello 16:een mennessä.

— Jos johonkin myyntipaikkaan osuu iso voitto, se näkyy aina myynnissä. Jotenkin ihmiset ajattelevat, että sellaiset paikat ovat onnekkaampia. -Pipsa Öhman

Tällä hetkellä noin 40 prosenttia pelaajista tunnistautuu pelatessaan joko kortin avulla tai verkossa. Veikkauksen tiedottajan Riikka Hauhian mukaan tunnistautuvien määrää pyritään jatkuvasti lisäämään.

Kauppakadun R-kioskiin ei ole aiemmin osunut yhtä suurta rahapelivoittoa. Kymmenen viimeksi kuluneen vuoden aikana Kouvolan suurin voitto pelattiin vuonna 2014 Kuusankosken S-marketissa. Voittaja sai Lauantai-Jokerista tasan viisi miljoonaa.

Muita merkittäviä voittoja on pelattu Kouvolan Prismassa 2008 (4 784 167,60 euroa Lotossa) ja Inksan Kioskilla 2014 (3 500 000 euroa Lotossa). Kymenlaakson ennätys lyötiin Mäntykankaan Siwassa 2015, kun Eurojackpotin pelaaja voitti peräti 23 251 598,30 euroa.

— Jos johonkin myyntipaikkaan osuu iso voitto, se näkyy aina myynnissä. Jotenkin ihmiset ajattelevat, että sellaiset paikat ovat onnekkaampia, sanoo tiedottaja Pipsa Öhman Veikkauksesta.

Kauppakadun kioskissa tieto päävoitosta on kirjoitettu tiskin lähellä seisovalle liitutaululle. Moni kävijä jättää lotto- tai kenorivin. Myös peliautomaatit ovat ahkerassa käytössä.

Tieto paikallisesta päävoitosta ei ollut osunut Jari Kinnusen korviin ennen kioskilla käyntiä. Hänellä itsellään oli lottoarvonnassa noin kolme riviä, mutta oikeaan osuneet numerot jäivät vähiin.

— Pelaan Kenoa ja Lottoa porukkapelinä. Jos on isot voitot tarjolla, laitan muutaman rivin omaan piikkiin.

— Jos itselleni osuisi kymmenien miljoonien voitto, osa siitä menisi hyväntekeväisyyteen, ja sitten katsoisin, tarvitsenko itse jotain. Tähän ikään on jo kaikki tarpeellinen hankittuna.

Korjattu virhe kello 16: Voittoisien myyntipaikkojen pelisuosiosta kertoo Pipsa Öhman, ei Riikka Hauhia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset