Kymi Ringille 3,5 miljoonaa euroa ja Valtatie 12:lle 14 miljoonaa euroa — rahat tulevat valtion lisätalousarviosta

Lukas Pearsall

Kymi Ring on Iitin Tillolaan suunniteltu ajokoulutus-, liikenneturvallisuus- ja moottoriurheilukeskus.
Kymi Ring on Iitin Tillolaan suunniteltu ajokoulutus-, liikenneturvallisuus- ja moottoriurheilukeskus.

Kymi Ring -moottorirata on saamassa 3,5 miljoonan euron potin valtion lisätalousarviossa. Lisäksi valtion lisätalousarviosta tulee valtatie 12:n Tillola—Keltti-välille kahden vuoden aikana 14 miljoonaa euroa.

Radan valtionavustuksen myöntämisen ja maksamisen ehtona on, että moottoriradan kokonaisrahoitus voidaan varmistaa.

Tiehankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen sekä liikenteen ohjaaminen eritasoliittymän kautta Kymi Ringin moottoriradalle. Hankkeen toteutuminen on ehdollinen Kymi Ringin rahoituksen toteutumiselle.

Tillolan eritasoliittymän kustannusarvio on 4—5 miljoonaa euroa. Kymi Ringin eritasoliittymän rakentaminen on ELY-keskuksen suunnitelman mukaan toteutettavissa 2017—2018.

Iitin Tillolaan suunnitellun ajokoulutus-, liikenneturvallisuus- ja moottoriurheilukeskuksen maansiirtotyöt aloitettiin kesäkuun alussa 2016. Suunnitellun aikataulun mukaan kilparadat päällystetään kesällä. Koko alue on tarkoitus rakentaa neljässä vaiheessa vuosien 2016—2025 aikana.

Tillolan ja Keltin välisen koko tiehankkeen päivitetty kustannusennuste on 17,2 miljoonaa euroa.

Hallitus neuvotteli tänään 19. toukokuuta vuoden 2017 ensimmäisestä lisätalousarvioesityksestä. Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle keskiviikkona 25. toukokuuta.


Satumiia Masalin

Satumiia Masalin

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.