Kouvolan kaupungin uudet nettisivut avataan maaliskuussa — Nyt sivuille etsitään testaajia

Testauksessa etsitään sivuilta tietoa määrätyistä aiheista ja arvioidaan tiedon löytymistä ja muita käytettävyyteen liittyviä asioita.

kouvola.fi

Uudet Kouvola.fi -sivut avataan maaliskuun alkupuolella.
Uudet Kouvola.fi -sivut avataan maaliskuun alkupuolella.

Uudet Kouvola.fi -sivut julkaistaan 5. maaliskuuta. Kouvolan kaupungin verkkosivuja on rakennettu viime syksystä lähtien. Tavoitteena on ollut tehdä paremmin palveleva sivusto, josta tieto löytyy helposti.

Tekijät ovat halunneet tuoda palvelut heti kärkeen. Hakutoiminnoksi on valittu AdSearch, joka löytää asiat myös kaupungin sisarsivustoilta, kuten Nuorten Kouvolan, Poikilo-museoiden, kansalaisopiston ja kulttuuritalojen sivuilta.

Kaupunki kysyy asukkaiden mielipidettä

Kouvola.fi -sivustoista julkaistaan testiversiot 24. tammikuuta ja asukkaat voivat tutustua niihin. Samalla julkaistaan kävijäkysely, jolla kerätään kuntalaisten ja muiden sivuilla vierailevien kokemuksia ja mielipiteitä sivujen toimivuudesta kahden viikon ajan.

Helmikuun 5:ntenä päivänä järjestetään kaksi noin tunnin mittaista työpajaa, joissa sivuston loppukäyttäjät testaavat Kouvola.fi -sivustoa ja vastaavat sen jälkeen kysymyksiin. Testauksessa etsitään sivuilta tietoa määrätyistä aiheista ja arvioidaan tiedon löytymistä ja muita käytettävyyteen liittyviä asioita. Työpajan lopuksi osallistujat keskustelevat kahvin äärellä yhdessä hetken testikokemuksestaan. Testaajille on luvassa myös pieni palkinto. Testitilaisuudet pidetään iltapäivällä ja alkuillasta Kaupungintalolla.

Ilmoittaudu mukaan testiryhmään

Jos haluaa mukaan testiryhmään, pitää ilmoittautua mukaan 25. tammikuuta mennessä osoitteessa: kouvola.fi/testiryhma. Kumpaankin työpajaan voidaan ottaa enintään 15 henkilöä. Valituille henkilöille lähetetään kutsu työpajaan erikseen viikon 5 alussa.

Kyselyiden vastausten ja testauksen tulosten perusteella tehdään sivuille korjauksia helmikuussa. Uudet Kouvola.fi ja Nuortenkouvola.fi, Poikilo.fi, Kouvolankansalaisopisto.fi ja kulttuuritalojen sivut julkaistaan virallisesti 5. maaliskuuta, jolloin vanhat sivustot poistetaan julkisuudesta.

Uusimmat uutiset