Jenny Hasu ryhtyy elinkeinoministeri Katri Kulmunin erityisavustajaksi

Jussi Lopperi

Jenny Hasu on valittu elinkeinoministeri Katri Kulmunin erityisavustajaksi. Arkistokuva on Kouvolan kaupunginvaltuuston kokouksesta viime marraskuulta.
Jenny Hasu on valittu elinkeinoministeri Katri Kulmunin erityisavustajaksi. Arkistokuva on Kouvolan kaupunginvaltuuston kokouksesta viime marraskuulta.

Kouvolan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Jenny Hasu (kesk.) on kutsuttu elinkeinoministeri Katri Kulmunin (kesk.) erityisavustajaksi. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Hasu aloittaa tehtävässä välittömästi. Hän avustaa elinkeinoministeriä erityisesti aluekehitysasioissa.

— Olen hyvin otettu siitä, että elinkeinoministeri osoitti luottamusta ja pyysi tehtävään. Työ tulee olemaan mielenkiintoista. Pääsen tekemään töitä monipuolisten asioiden parissa ja oppimaan uutta, Hasu sanoo.

Ennen uutta tehtäväänsä Hasu työskenteli keskustan silloisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen eduskunta-avustajana. Työ päättyi viime eduskuntakauteen. Hasun mukaan tehtävän päättymiseen ei liity dramatiikkaa.

Nyt Kaikkonen toimii Antti Rinteen (sd.) hallituksessa puolustusministerinä. Ennen Kaikkosen avustajana toimimista Hasu oli kouvolalaisen Markku Pakkasen avustaja.

Sekä Hasu että Pakkanen olivat ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, mutta kumpikaan ei tullut valituksi.

Aiemmin Hasu on työskennellyt nuorisoalan kattojärjestö Allianssilla ja Wienin yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksella. Hasu on opiskellut kansainvälisiä suhteita ja poliittista viestintää. Hän on valmistunut Turun yliopistosta.

Viime kesänä Hasu valittiin Kouvolan kaupunginhallituksen tulevaisuusjaoston ensimmäiseksi puheenjohtajaksi.

Kulmunilla myös kaksi muuta erityisavustajaa

Toiseksi erityisavustajakseen Kulmuni kutsui Jyväskylän yliopistossa taloustieteitä opiskelevan Arttu Karilan. Karila on aiemmin työskennellyt eduskunta-avustajana, prosessityöntekijänä paperiteollisuudessa sekä toiminut Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana.

Jämsänkoskelta kotoisin oleva Karila avustaa elinkeinoministeriä erityisesti energia- ja ilmastoasioissa.

Katri Kulmunin erityisavustajana on jo aiemmin aloittanut Kari Jääskeläinen, jonka vastuulla on ministerin avustaminen yritys- ja työllisyysasioissa ja ministerin viestintäasioissa. Kulmunin valtiosihteerinä toimii Jari Partanen.

Luetuimmat