Kouvolalaisen poliisin virkarikostuomio pysyi hovioikeudessa — liian läheiset välit Malmin naisen kanssa

Hovioikeus piti voimassa kouvolalaisen poliisin virkarikostuomion. Oikeus ei antanut jatkokäsittelylupaa rikosylikonstaapelille, joka kuulusteli Jari Aarnion jutussa niin sanottua Malmin naista.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehen elokuussa virkavelvollisuuden rikkomisesta 50 päiväsakon eli 1 400 euron rangaistukseen.

Oikeuden mukaan rikosylikonstaapeli oli liian läheisissä väleissä Malmin naisen kanssa, eikä olisi saanut osallistua tähän liittyvään rikostutkintaan. Mies hoiti kaikki naisen 25 esitutkintakuulustelua.

Rikos tapahtui huhtikuun 2014 ja syyskuun 2015 välisenä aikana. Poliisi kiintyi tutkinnan kohteena olleeseen naiseen ja alkoi tukea tätä taloudellisesti. Hän antoi naiselle muun muassa rahaa, matkapuhelimia ja käytetyn skootterin.

Lisäksi Malmin nainen ja rikosylikonstaapeli lähettivät toisilleen yhteensä noin 1 500 viestiä. Oikeuden mukaan viestittely oli päivittäistä.

Mies selitti käräjäoikeuden käsittelyssä tekoja empaattisella luonteellaan. Hän kiisti olleensa esteellinen osallistuakseen tutkintaan. Sen sijaan hän sanoi, että tutkinnan aikana kuulusteltavaan täytyy luoda hyvät välit.

Oikeus otti miehen hyvät tarkoitusperät huomioon rangaistusta mitattaessa. Myös jutun saama laaja julkisuus otettiin huomioon rangaistusta alentavana tekijänä.

Hovioikeudessa syytetty vaati, että syyte on hylättävä ja valtio velvoitettava korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulujaan 3 600 eurolla.

Hovioikeus katsoi, ettei käräjäoikeuden näytön arvioinnin oikeellisuutta ole syytä epäillä.

Ratkaisusta voi valittaa korkeimpaan oikeuteen vain, jos korkein oikeus myöntää valitusluvan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.