Kouvola valaisee talvivaloilla 24 kohdetta eri puolilla Kouvolaa – Talvivalot sytytettiin tällä viikolla

Kimallukset, lumihiutaleet ja puiden valonauhat ilahduttavat jälleen ympäri kaupunkia.

Talvivalot syttyivät eri puolilla Kouvolaa. Arkistokuvassa kävelykatu Manskin valaistusta.
Talvivalot syttyivät eri puolilla Kouvolaa. Arkistokuvassa kävelykatu Manskin valaistusta.

Eri puolilla Kouvolaa kaupungin talvivalot luovat taas säihkettä pimeään. Kaupunki valaisee tänä vuonna 24 eri kohdetta, kuten perinteisen joulukuusen kaupungintalon edustalla, Kuusaan sillan, Inkeroisten ja Valkealan kirkonkylän pääkatujen pylväät. Uutta ovat tänä vuonna säihkepallot Elimäen kirkkopuiston puissa.

24 talvivalokohteesta 13 on kuusia tai muita valaistavia puita. Osa kuusista, kuten Voikkaan ja Myllykosken joulukuuset, kasvavat paikoillaan ja saavat vuosittain jouluvalonsa.

Muun muassa Inkeroisten torille, tekniikka- ja ympäristötalon pihaan Kuusankoskelle sekä kaupungintalon edustalle kuuset kaadetaan kaupungin mailta tai saadaan lahjoituksina. Esimerkiksi kaupungintalon tämänvuotinen kuusi on lahjoitus yksityispihalta Kouvolan Rekolasta.

Kuusien kaadon ja pystytyksen hoitaa kaupungin puisto-osasto. Valot asentaa KSS Rakennus oy.

Tänä vuonna uusia talvivaloja sijoitettiin Elimäen kirkon tapulia ympäröiviin puihin seurakuntakeskuksen viereen. Valot ovat samanlaisia pesämaisia säihkepalloja, kuin Oikokadulla ydinkeskustassa.

Viime talvena kausivaloja lisättiin Asema-aukiolle ja Oikokatu-Keskikatu –akselille Kouvolan ydinkeskustaan. Kokonaan uusia kausivaloja ripustettiin Korian Kyminasemantien lehmuksiin ja Inkeroisten Päätielle.

Talvivalot on sytytetty tällä viikolla. Kävelykatu Manskilla penkkien ja pylväiden värivalot vaihtuivat jouluväreihin. Manskilla tunnelmaa luovat myös vaijereihin kiinnitetyt valoketjut, jotka muodostavat eräänlaisen katon kävelykadun päälle sekä maahan heijastettavat värit ja kuviot.

Kaupungin tiedotteen mukaan Manskin pari vuotta sitten uudistettua valaistusta hyödynnetään myös muiden juhlapäivien, kuten itsenäisyyspäivän ja uudenvuoden tunnelman luomisessa. Lisäksi kärkijoukkueiden kotiotteluiltoina valaisimiin syttyvät joukkueiden tunnusvärit punainen ja valkoinen tai oranssi ja valkoinen.

Nuutinpäivä 13. tammikuuta korjaa joulun pois myös joulukuusien valojen osalta. Muut talvivalot palavat aina helmikuun loppuun saakka, jolloin valoisa aika alkaa jälleen pidentyä.

Valaistusta uusitaan vuosittain käytettävissä olevan budjetin mukaan, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Juttua muutettu 23.11. klo 10.20. Korjattu Nuutinpäivän ajankohta.