Retket ovat parhaita ja sisälläkin saa juosta — Ekholmintien päiväkoti tavoittelee kansainvälistä liikuntapalkintoa

Kuusankoskella toimiva päiväkoti on palkittu ennenkin ja se pääsi siksi kilpailemaan Euroopan komission myöntämästä palkinnosta.

Katja Juurikko

Ekholmintien päiväkodissa liikutaan paljon. Arkistokuvassa
KooKoon aiemmat hyökkääjä Mikko Virtanen ja maalivahti Juha Järvenpää olivat Ekholmintien päiväkodin liikuntapäivän kummeina.
Ekholmintien päiväkodissa liikutaan paljon. Arkistokuvassa KooKoon aiemmat hyökkääjä Mikko Virtanen ja maalivahti Juha Järvenpää olivat Ekholmintien päiväkodin liikuntapäivän kummeina.

Ekholmintien päiväkoti Kuusankoskella tavoittelee Euroopan komission #BeActive Education palkintoa. Tunnustuksen saa päiväkoti, jolla on hyviä käytäntöjä liikkumisen edistämiseksi.

Ekholmintien päiväkodissa liikkuminen on ollut osa päivän touhuja aina. Päiväkodille tehdään päivittäisen liikunnan vuosisuunnitelma. Ulkona lapset ovat kaksi, kolme kertaa päivässä.

— Meillä saa sisälläkin juosta ja se on toisinaan toivottavaakin. Kuuntelemme aidosti lapsia. Lasten osallistumista on helppo toteuttaa, kun he ovat erittäin mielellään mukana suunnittelemassa erilaista liikkumiseen liittyvää toimintaa, Ekholmintien päiväkodin johtaja Tarja Hairo sanoo.

Retket kohokohtia

Luontopainotteisuus ja liikkuminen sopivat Hairon mielestä täydellisesti yhteen ja tukevat toinen toisiaan. Päiväkodin lähellä mahdollisuudet liikkua ovat erinomaiset.

— Lähellä on metsää, Kymijoen rantamaisemaa ja leikkipuistoja. Lasten mielestä retkipäivät tuntuvat olevan parhaimpia hetkiä päiväkodin arjessa.

Ekholmintien päiväkodin lisäksi palkintoa tavoittelevat Leinelän päiväkoti Vantaalla ja Hirsimäen päiväkoti Hämeenlinnasta. Palkinto jaetaan Budapestissa 18. lokakuuta.

Ehdolla olevat päiväkodit on palkittu valtakunnallisella Ilo kasvaa liikkuen -tunnustuksella kolmena vuonna peräkkäin. Ohjelman tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon aktiivisessa toimintaympäristössä.

— Nämä päiväkodit ja ovat tiennäyttäjiä myös oman osaamisensa jakamisessa. Pidetään peukkuja, että menestys jatkuu, Terhi Liintola Euroopan urheiluviikon yhteyspisteestä sanoo.

Kaikissa kolmessa ehdolla olevassa päiväkodissa liikkuminen on luonteva osa arkea. Lisäksi lapsilla on aktiivinen rooli toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Vantaan, Hämeenlinnan ja Kouvolan kaupungeissa toimiva kuntatason koordinaatio on mahdollistanut myös tiedon ja kokemusten levittämisen paikallisesti.

— Olen ylpeä siitä, että pääsemme näiden ehdokkuuksien avulla jakamaan suomalaisten varhaiskasvatusyksiköiden osaamista ja kokemusta myös muualle Eurooppaan, asiantuntija Nina Korhonen Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmasta Opetushallituksesta sanoo.

Luetuimmat

Kommentoidut