Kunnossapidon lomautukset näkyvät maalis–lokakuussa: Kouvolan katuja ja puistoja ei ole mahdollista hoitaa normaalisti – Viivettä on tulossa muun muassa roska-astioiden tyhjennyksiin

Kouvolan liikennepuistoa ei avata tänä vuonna ollenkaan.

Jussi Lopperi

Kouvolan liikennepuistoa ei avata tänä vuonna ollenkaan. Syynä ovat yhdyskuntatekniikan kunnossapidon lomautukset. Arkistokuva on viime vuoden lokakuulta.
Kouvolan liikennepuistoa ei avata tänä vuonna ollenkaan. Syynä ovat yhdyskuntatekniikan kunnossapidon lomautukset. Arkistokuva on viime vuoden lokakuulta.

Yhdyskuntatekniikan kunnossapidon lomautusten vaikutukset näkyvät kouvolalaisille muun muassa siten, että katuja, puistoja ja leikkipaikkoja ei ole mahdollista hoitaa normaalitason mukaisesti. Toisin sanoen hoitotaso heikkenee.

Liikennepuistoa ei avata kaudella 2020 lainkaan.

Yhdyskuntatekniikan kunnossapidon lomautukset alkoivat viime viikon perjantaina 6. maaliskuuta. Kunnossapidon lomautus koskee noin 80:tä henkilöä, jotka työskentelevät liikenne- ja puistoalueiden kunnossapidossa.

Lomautukset on porrastettu vaiheittain maaliskuun ja lokakuun väliselle ajalle. Lomautusten lisäksi myös vuosilomat on pidettävä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maaliskuusta lokakuuhun asti joudutaan tulemaan toimeen vajaalla henkilöstömäärällä.

Lomautusten vaikutukset näkyvät puhtaanapidon tason laskuna: esimerkiksi roskien keräys, roska-astioiden tyhjennys, graffitien poisto ja ilkivallan jälkien korjaus eivät tapahdu normaalitahtiin.

Kaupungin tiedotteen mukaan myös vauriokorjauksissa on odotettavissa viivettä. Vaaraa aiheuttavat vauriot pyritään korjaamaan välittömästi. Reunakivivauriot, pienet kuopat ja kolhut korjataan sitä mukaa, kun resurssit antavat myöten.

Vain kävelykatu Manskin suihkulähde avataan kesällä. Muita suihkulähteitä ei avata, koska ne vaativat jatkuvaa valvontaa ja huoltoa.

Kouvolan kaupunginhallitus päätti joulukuussa kaupungin palveluksessa olevan henkilöstön lomauttamisesta tänä vuonna pääsääntöisesti kolmeksi viikoksi.

Luetuimmat

Kommentoidut