Maksuttomat influenssarokotukset aiheuttivat ruuhkia ensimmäisenä rokotuspäivänä Kuusankoskella — Kymsoten palvelupäällikkö Marja-Terttu Nuorivuori uskoo, että tilanne tasaantuu muina päivinä

Rokotuksen saamista sai odottaa entisen terveysaseman tiloissa Kuusankoskella jopa yli tunnin. Tilanne yllätti Kymsoten.

Katja Juurikko

Kaisa Kossila auttoi Kurt Malmbergiä vuoronumeron ottamisessa entisen terveysaseman tiloissa Kuusankoskella. Kossila oli tyytyväinen maksuttomasta rokotusmahdollisuudesta.
Kaisa Kossila auttoi Kurt Malmbergiä vuoronumeron ottamisessa entisen terveysaseman tiloissa Kuusankoskella. Kossila oli tyytyväinen maksuttomasta rokotusmahdollisuudesta.

Influenssarokotusta joutui jonottamaan pitkään entisen terveysaseman tiloissa Kuusankoskella maanantaina.

Kymsoten vastaanottopalveluiden palvelupäällikkö, ylihoitaja Marja-Terttu Nuorivuori kertoo, että odotusaika oli ensimmäisenä rokotuspäivänä jopa tunnin tai yli.

— Ruuhkat ovat harmillisia, mutta tilannetta on vaikea ennustaa etukäteen. Tämä yllätti meidätkin, hän sanoo.

Sote-kuntayhtymä Kymsote järjestää riskiryhmille tarkoitetut maksuttomat kausi-influenssarokotukset Kymenlaaksossa kahtena viikkona. Kuluva viikko on niistä jälkimmäinen.

Hyvä sää sai ihmiset liikkeelle

Nuorivuoren mukaan ihmisten intoon tulla rokotuksiin vaikuttaa moni asia, kuten sää, joka oli maanantaina aurinkoinen.

Toisekseen rokotukset järjestettiin tämä vuonna Katajaharjun terveysaseman sijaan entisen terveysaseman tiloissa Kuusankosken keskustassa, jotta ihmisten on helpompi saapua paikalle. Se lisäsi todennäköisesti kävijämäärää.

— Kyse oli varmaankin maanantairuuhkasta. Moni halusi rokotuksen heti ensimmäisenä päivänä, palvelupäällikkö sanoo ja uskoo tilanteen tasaantuvan muina päivinä.

Ruuhkaista oli ensimmäisenä päivänä myös Marjoniemen terveysasemalla.

— Kukaan ei jää ilman rokotusta. Sen voi hakea tämän rokotusviikon jälkeen ajanvarauksella terveysasemilta. Rokotteen saa myös ilman ajanvarausta terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamosta.

Virtaamo sijaitsee kauppakeskus Valtarissa Kouvolan keskustassa.

Kukaan ei jää ilman rokotusta. — Marja-Terttu Nuorivuori

Tämän vuoden kokemuksista otetaan oppia

Maksuttomia influenssarokotuksia on annettu aiemmin ilman ajanvarausta Kuusankoskella kahtena viikkona. Tänä vuonna rokotuspäiviä on vain neljä. Rokotusviikkoa lyhentää perjantaille osuva itsenäisyyspäivä.

Rokotuksia antaa viime vuoden tapaan tänä vuonna kaksi työparia. Parin toinen osapuoli rokottaa ja toinen kirjaa tiedot ylös, mikä nopeuttaa toimintaa. Nuorivuoren mukaan se on aiemmin riittänyt Kuusankoskella.

— Tämän vuoden kokemuksia hyödynnetään, kun rokotuksia suunnitellaan ensi vuonna.

Isoilla terveysasemilla rokotusviikkoja on tänä vuonna kaksi. Esimerkiksi Kuusankoskea pienemmässä Jaalassa rokotuspäiviä oli viisi.

Nuorivuoren mukaan Jaalassa rokotuksia antoi kuitenkin vain yksi sairaanhoitaja ja ainoastaan kolme tuntia päivässä. Kuusankoskella rokotusaika on joko kahdeksan tai yhdeksän tuntia päivässä.

Influenssarokotukset ilman ajanvarausta:

Elimäen terveysasema, Kiviaidantie 1

5.12. asti. Tiistaista torstaihin klo 8—16.

Keltakankaan terveysasema, Sairaalankaari 15 A

5.12. asti. Ti klo 8—17, ke—to klo 8—16.

Kouvolan terveysasema, Marjoniementie 10

5.12. asti. Ti klo 8—17, ke—to klo 8—16.

Kuusankoski, entisen terveysaseman tilat, Kymenlaaksonkatu 3

5.12. asti. Ti klo 8—17, ke—to klo 8—16.

Terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamo, Kauppakeskus Valtari, Kouvolankatu 15

Vko 50 9.—13.12. Ti ja to klo 9—16, ke klo 9—17 ja pe klo 8—10.

Viikon 49 jälkeen rokotusajan voi varata omalta terveysasemalta tai sähköisesti hyvis.fi. Rokotteen saa myös Terveys- ja hyvinvointipisteestä ilman ajanvarausta normaalina aukioloaikana.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset