Kuovin leikkipuiston kunnostus alkaa — Menee kiinni torstaina, pysyy suljettuna syyskuun loppuun

Katja Juurikko

Uusittavaan puistoon tulossa muun muassa volttikone, iso kiipeilyteline ja viiden istuttava keinu. Arkistokuva on viime kesältä.
Uusittavaan puistoon tulossa muun muassa volttikone, iso kiipeilyteline ja viiden istuttava keinu. Arkistokuva on viime kesältä.

Kuovin leikkipuisto Lehtomäessä suljetaan saneerauksen ajaksi. Kouvolan kaupunki kertoo tiedotteessa, että puistoalue suljetaan ja toiminnot siirretään väistötiloihin 11. huhtikuuta — 30. syyskuuta.

Rakennustöiden aikana aidatulle työmaa-alueelle ja asennettuihin leikkivälineisiin ei saa mennä ennen kuin alue on valmistunut ja avattu käyttäjille. Kielto tehdään turvallisuussyistä.

Rakennustyöt alkavat 15. huhtikuuta.

Kevyenliikenteen yhteydet siirretään erikseen opastetuille kiertoreiteille.

Leikkialueet ja -välineet uusiksi

Saneerausurakassa uusitaan ja täydennetään puiston leikkialueet varusteineen ja leikkivälineineen. Urakka koskee varhaiskasvatuksen niin sanottua pienten puolta ja puistoalueen isompien puolta.

Pienten puolella piha-alueella olevaa katosta kunnostetaan ja pihan aitaus sekä pihan pintamateriaalit uudistetaan. Pihan kuivatusta parannetaan sekä rakennuksen, jossa on sisäleikkitoimintaa, salaojitus uusitaan.

Alueen viihtyisyyttä ja käyttöä parannetaan poistamalla ja harventamalla huonokuntoista puustoa sekä kasvustoa.

Puistoon istutetaan uusia puita ja pensastoja sekä nurmikoita ja metsäpohjakasvillisuutta kunnostetaan ja uusitaan.

Läpikulkuliikenne loppuu

Puistokäytävät ja -aukiot, kevyen liikenteen väylät ja pysäköintialueen rakenteet ja pinnoitteet uusitaan sekä näiden kuivatusta parannetaan.

Puistoalue muutetaan turvallisemmaksi poistamalla läpikulkuliikenne ajopuomein. Myös alueen huoltoajolle on jäsennelty paremmat liikennöintialueet ja huoltoajon reittiä on pyritty lyhentämään jätepisteen siirrolla.

Valaistus uusitaan puistossa ja väylillä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset