Kouvolassa sunnuntaina vieraileva perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho: Hallituksen eropäätös oli oikea

"Yleensä oppositio kaipaa parlamentaarista valmistelua ja hallitus ei."

Moises Garibay

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä hallituksen eropäätös tuli 1,5 vuotta liian myöhään. Arkistokuva on viime vuoden maaliskuulta.
Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä hallituksen eropäätös tuli 1,5 vuotta liian myöhään. Arkistokuva on viime vuoden maaliskuulta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei allekirjoita työministeri Jari Lindströmin (sin.) näkemystä siitä, että hallitus kaatui opposition rannalle jättämiseen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelusta.

— Voisihan sen tietysti ajatella niinkin. Jos kuitenkin ajatellaan edellisen kauden suurta hanketta kuntauudistusta, ei silloin demareillakaan ollut mitään halua mihinkään parlamentaariseen valmisteluun. Aivan samanlaisella asenteella yritettiin runnoa hanketta läpi, hän sanoo Kouvolan Sanomille.

Hallitus ei kaipaa parlamentaarista valmistelua

Halla-aho jatkaa, että yleensä oppositio kaipaa parlamentaarista valmistelua ja hallitus ei.

— Arvovaltakiistat ehkä vältettäisiin parlamentaarisella valmistelulla. Ongelmana on kuitenkin se, että tavallaan vesitetään äänestäjien vaaleissa antama mandaatti. Lopputulos on kompromissi, jonka pitää kelvata kaikille. Lopputulos ei ole poliittisesti mitään.

"Keskusta ja kokoomus hirttäytyivät"

Halla-aho sanoo, että ongelmana ei niinkään ollut uudistusten valmistelu. Pääongelma oli hänen mielestään se, että yritettiin ajaa läpi mallia, jota kukaan ei halunnut.

— Keskusta ja kokoomus hirttäytyivät huonoksi ja kalliiksi todettuun malliin, jonka ainoa tarkoitus oli ainoastaan palvella kokoomuksen intressiryhmiä liike-elämässä, Halla-aho niittaa.

Halla-aho totesi perjantaiaamuna Ylelle, että hallituksen eropäätös oli oikea, mutta se tuli 1,5 vuotta myöhässä.

Halla-aho vierailee Kouvolassa ylihuomenna sunnuntaina. Hän puhuu Kouvola-talossa järjestettävässä yleisötilaisuudessa.