”Asetamme tilaajat etusijalle myös verkossa” — Osa Kouvolan Sanomien verkkojutuista varataan jatkossa vain tilaajille

Lisäksi Kouvolan Sanomien tilaajat saavat lukuoikeuden myös muihin Kaakon Viestinnän maakuntalehtiin.

Mika Strandén

Verkkojuttujen maksullisuus parantaa tilausten arvoa, kun ilmaisten sisältöjen käyttöä rajoitetaan, Kaakon Viestinnän asiakkuusjohtaja Tero Kumela sanoo.
Verkkojuttujen maksullisuus parantaa tilausten arvoa, kun ilmaisten sisältöjen käyttöä rajoitetaan, Kaakon Viestinnän asiakkuusjohtaja Tero Kumela sanoo.

Osa Kouvolan Sanomien verkkosisällöistä muuttuu kevään aikana maksullisiksi.

Maksullisuudessa on kaksi tasoa. Satunnainen kävijä voi lukea muutaman jutun viikossa ilmaiseksi, mutta osa sisällöistä varataan vain tilaajille.

Kyse on oikeastaan siitä, että asetamme tilaajat etusijalle myös verkossa. — Petri Karjalainen

— Kaikkein ainutlaatuisin sisältö on jatkossa vain maksavien asiakkaiden luettavissa. Tällaisia juttuja ovat esimerkiksi tunteisiin vetoavat paikallisten ihmisten henkilöhaastattelut tai syvälliset, taustoittavat uutisanalyysit. Olemme nimenneet nämä avainjutuiksi, vastaava päätoimittaja Petri Karjalainen kertoo.

Kouvolan Sanomien tilaajilla on myös uudistuksen jälkeen rajoittamaton pääsy kaikkiin verkkosisältöihin.

— Kyse on oikeastaan siitä, että asetamme tilaajat etusijalle myös verkossa, Karjalainen sanoo.

Hän huomauttaa myös, että tilaustuotot ovat elinehto laadukkaan, paikallisen journalismin tekemiseen.

Lukuoikeus myös neljään muuhun lehteen

Digitunnukset lisättiin kaikkiin Kouvolan Sanomien tilauksiin viime toukokuussa, ja tällä hetkellä joka viides tilaaja on ottanut ne käyttöön. Tunnuksilla voi lukea juttuja sekä verkkosivuilta, näköislehdestä että mobiilisovelluksen kautta.

Lisäksi tilaukset muuttuvat keväällä niin, että Kouvolan Sanomien tilaaja saa käyttöönsä myös muiden Kaakon Viestinnän maakuntalehtien eli Kymen Sanomien, Etelä-Saimaan, Itä-Savon ja Länsi-Savon digitaaliset sisällöt.

— Tilaajan käytössä olevien sisältöjen määrä moninkertaistuu. Tämä palvelee tilaajia, joilla on sidoksia eri paikkakuntiin esimerkiksi kesäasukkaina. Myös kulttuuri, urheilu ja henkilöjutut kiinnostavat varmasti yli maakuntarajojen, Kaakon Viestinnän asiakkuusjohtaja Tero Kumela sanoo.

Muutosten aikatauluista kerrotaan tarkemmin kevään aikana sekä lehdessä että asiakasviestinnässä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut