Kimolan kanavassa risteilevä alus saattaa sittenkin mahtua Kimolanlahden sillan ali — Paikalliset asukkaat mittasivat sillan korkeuden

M/S Pyhäjärvi tekee jo säännöllisiä risteilyjä Heinolastta Vuolenkoskelle.

Heinolan Laivaosakeyhtiö

Vuonna 1927 valmistunut M/S Pyhäjärvi on kunnostettu matkustaja-alukseksi 1980-luvulla. Alukseen mahtuu 50 matkustajaa.
Vuonna 1927 valmistunut M/S Pyhäjärvi on kunnostettu matkustaja-alukseksi 1980-luvulla. Alukseen mahtuu 50 matkustajaa.

Pyhäjärven ja Kimolan kanavan välinen Kimolanlahden silta ei ehkä sittenkään ole liian matala risteilyalukselle. Epävirallisten mittausten mukaan korkeus riittää sillan toisessa päädyssä.

Kouvolan Sanomat kertoi 13.5., että Heinolan Laivaosakeyhtiön alus M/S Pyhäjärvi ei pääse Voikkaalle asti matalan sillan vuoksi. Sillan kulkusyvyys on tietojen mukaan vain 3,7 metriä, kun aluksen korkeus vesirajasta on 4,5 metriä.

Jaalalaisen Keskitalon leipomon entinen yrittäjä, nykyään eläkkeellä oleva Aimo Jälkö ihmetteli uutista ja päätti ryhtyä toimiin.

— Kanavassa aikanaan risteillyt Emilia-alus mahtui komeasti sillan alta, joten mietin, onko silta painunut niistä ajoista. Lähdin Valto Kosken kanssa mittaamaan korkeuden.

Tulos oli, että sillan korkeus on Ilonojan puoleisessa päässä 4,05 metriä ja Kimolan puoleisessa päässä 4,85 metriä. Tämän perusteella M/S Pyhäjärvi mahtuisi alittamaan sillan Kimolan päästä.

Heinolan Laivaosakeyhtiön varustamopäällikkö Risto Turunen aikoo vielä mitata sillan itse. Jos hän saa saman tuloksen kuin Jälkö, Voikkaalle asti suuntautuvat risteilyt ovat tulevaisuudessa mahdollisia.

Risteilyt Kimolan kanavassa on tarkoitus aloittaa, kun kanava valmistuu. Suunnitelmissa on muun muassa retkiä Hiidensaarelle.

M/S Pyhäjärvi ajaa jo nyt säännöllistä reittiä Heinolan ja Iitin Vuolenkosken välillä kerran viikossa. Risteilyt alkoivat 25. toukokuuta, jolloin Vuolenkosken kesätori oli ensimmäistä kertaa auki. Niitä jatketaan torikauden loppuun asti syyskuulle.

Risteilyt lähtevät lauantaisin Heinolasta puoli yhdeksältä. Alus saapuu Vuolenkoskelle kymmeneltä ja lähtee takaisin Heinolaa kohti puolitoista tuntia myöhemmin.

— Kesäkuun 15. päivänä ajettava risteily on jo loppuunmyyty. Myös järjestämämme tilausristeilyt ovat olleet kysyttyjä, Risto Turunen kertoo.

Kanavan on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä.