6 000 katsojan monitoimiareena mahdollistaisi maailmanluokan nimien tuomisen Kouvolaan

Tapahtumajärjestäjä Jukka Silén korostaa areenan monikäyttöisyyttä. Tilat on pystyttävä räätälöimään aina käyttäjien ja tapahtumien näköisiksi.

Jussi Lopperi

Jukka Silén on ollut järjestämässä muun muassa Jari SIllanpään konsertteja Mansikka-ahon hallissa. Hän sanoo, että uusi monitoimiareena mahdollistaisi entistä suurempien nimien tuomisen Kouvolaan.
Jukka Silén on ollut järjestämässä muun muassa Jari SIllanpään konsertteja Mansikka-ahon hallissa. Hän sanoo, että uusi monitoimiareena mahdollistaisi entistä suurempien nimien tuomisen Kouvolaan.

Jos Kouvolassa on joku päivä 6 000 katsojan monitoimiareena, halli on todennäköisesti täynnä varsin harvoin.

Näin arvioi tapahtumajärjestäjä ja kaupunginvaltuutettu Jukka Silén.

— Tiedämme, että Suomessa joku Cheek vetää helposti 6 000 katsojaa. Tällaiset ovat kuitenkin satunnaisia tapahtumia, eikä niitä pystytä ennakoimaan. Maailmantähdille 6 000 katsojaa vetävä halli on taas liian pieni.

Urheilun puolella suunniteltu aiempaa suurempi halli soveltuisi Silénin mielestä esimerkiksi eri lajien maaotteluihin.

— Myös vaikkapa salibandyn finaaliviikonloppu voisi vetää hallin täyteen.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoi tiistain Kouvolan Sanomissa, että Matkakeskus-hankkeeseen kuuluvasta monitoimiareenasta saatetaan rakentaa 5000—6000 katsojaa vetävä areena. Alkuperäisessä suunnitelmassa puhuttiin 3500 katsojasta.

— Areenasta on tehtävä sellainen, jossa voidaan järjestää kansainvälisiä urheilukilpailuja, Toikka totesi.

Silén sanoo, että paikallinen urheilu ei näin isoa areenaa tarvitse. Hän ei kuitenkaan tyrmää hanketta. Olennaista on hallin monikäyttöisyys.
Hänen mielestään toinen olennainen asia on kokonaiskustannukset. Nyt on vain karkeita arvioita hintalapusta.

— On tärkeää, että tilat voidaan mukauttaa aina käytön mukaan. Suunnittelussa täytyy pohtia ennen kaikkea sitä, miltä areenan käyttäjästä tuntuu. En haluaisi mennä esimerkiksi konserttiin, jossa 6 000 katsojaa vetävässä hallissa olisi tuhat henkeä. Siinä tulevat eteen jo akustisetkin asiat.

Silén on hallituksen puheenjohtajana tapahtumajärjestäjäyhtiö Mertaranta & Silén Production oy:ssä. Hän sanoo, että pohdinnassa on jo tähän asti ollut isoja nimiä, joita ei kuitenkaan nykyisiin tiloihin ole voinut tuoda.

— Jos monitoimiareena toteutuu, antaa se ainakin mahdollisuuden pohtia isojenkin nimien tuomista Kouvolaan.

Viime vuonna yrityksessä pohdittiin maailmankuulun kapellimestarin ja viulistin Julian Rachlinin tuomista Kymenlaaksoon. Ajatukset eivät kuitenkaan jalostuneet käytäntöön asti.

— Haminan Bastionissa konsertti olis ollut mahdollinen, mutta Kouvolassa konserttia ei olisi pystynyt järjestämään. Monitoimiareenassa ei kannattaisi unohtaa konserttitaloideaakaan.

Silén sanoo pohtineensa monitoimiareenaa paitsi yrittäjän myös kaupunginvaltuutetun silmälaseilla katseltuna.

— Olen miettinyt sitäkin, että voisiko monitoimiareena olla Urheilupuistossa. Salo on hyvä esimerkki kaupungista, jossa kaikki urheilupaikat ovat samassa paikassa. Aseman seudun vahvuus on logistiikka. Molemmissa paikoissa on omat hyvät puolensa.

Kymenlaakson Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen on Silénin kanssa samoilla linjoilla.

— Rehellisesti sanottuna harvassa ovat sellaiset tapahtumat, joihin saadaan 6 000 katsojaa. Pääpaino on oltava monitoimiareenan nopeassa muunneltavuudessa aina käytön mukaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset