Wiipurintien markkinat keräsivät noin 3000 ihmistä Kasarminmäelle – ilotulitus säikäytti koirat ja koiranomistajat

Tapahtuma oli tänä vuonna yksipäiväinen. Tapahtuma sujui rennoissa tunnelmissa eikä järjestyshäiriöitä ollut.

Moises Garibay

Wiipurintien markkinoilla nähtiin sotilasäksiisinäytös.
Wiipurintien markkinoilla nähtiin sotilasäksiisinäytös.

Viime lauantaina Kouvolan Kasarminmäellä järjestettiin Wiipurintien markkinat, joka houkutteli paikalle noin 3000 ihmistä.

Kouvolan kaupungin kulttuurituottaja Helena Jetsun mukaan etukäteen lipun ostaneita oli noin sata. Tapahtuman järjestäjät olivat etukäteen arvioineet, että tapahtumaan tulisi noin kaksituhatta ihmistä. Yleisön joukossa oli noin 200 keskiaikaiseen asuun pukeutunutta.

– Tapahtumassa oli letkeä ja rento tunnelma, sanoo Jetsu.

Jetsun mukaan Kasarminmäki on erittäin hyvä tapahtumapaikka.

– Paraatikenttä on hyvä isoille esityksille ja pienemmissä alueissa on oma pittoreski tunnelmansa. Lisäksi Rykmentinpuisto kestää esitysten pitämisen, puiston nurmikko ei ollut vaurioitunut tapahtumasta lainkaan.

Tapahtumassa oli ohjelmaa kaikenikäisille ja kaikki esitykset saivat hyvin yleisöä. Jetsun mukaan ainut kielteinen palaute tuli viiden aikaan järjestystä ilotulituksesta. Kyse oli tulisirkuksen loppuhuipennuksesta Vartiotien kentällä.

– Ilotulitus piti valitettavasti liian kovaa ääntä. Se pelästytti ihmiset ja koirat. Olen pahoillani, että esityksen loppuhuipennus säikäytti monet.

Monet kaipasivat toista festivaalipäivää

Festivaalin isäntä Renne Karppisen mukaan tapahtuma meni hyvin.

– Kaikki sujui niin kuin oltiin suunniteltu. Ainoastaan ilotulituksesta tuli kielteistä palautetta.

– Kyseessä on hyvin yhteisöllinen tapahtuma, jossa samanhenkiset ihmiset tapaavat toisiaan. Monet harmittelivat, kun tapahtuma kesti vain yhden päivän eikä ehtinyt kunnolla tapaamaan ystäviä. Ehkä sitten ensi vuonna tapahtuma on kaksipäiväinen.