Kouvolan yhteiskoulun ysiluokkalaisten Youtube-traileri toi palkinnon Yritys hyvä -kilpailussa

Jussi Lopperi

Kouvolan yhteiskoulun Aatu Itkonen (vas.), Nuutti Viskari ja Jari Hynynen menestyivät Hyvä yritys -kilpailussa. Kolmikon kilpailutyö oli elokuvatraileriksi tehty video.
Kouvolan yhteiskoulun Aatu Itkonen (vas.), Nuutti Viskari ja Jari Hynynen menestyivät Hyvä yritys -kilpailussa. Kolmikon kilpailutyö oli elokuvatraileriksi tehty video.

Kouvolalaisten Jari Hynysen, Aatu Itkosen ja Nuutti Viskarin videoprojekti toi menestystä valtakunnallisessa kilpailussa. 7.—9.-luokkalaisten sarjassa kilpaillut kolmikko palkitaan keskiviikkona Yritys hyvä -gaalassa Helsingissä.

Kouvolan yhteiskoulun 9.-musiikkiluokkalaisten videon nimi on Yritys vai onnistuminen. Hynynen kertoo, että nimi pitää sisällään myös yrittäjyyden syvimmän olemuksen: Siihen kuuluu paljon yrittämistä ja jonkin verran onnistumista.

— Ja jos epäonnistuminen tulee, siitä selviää, Hynynen sanoo.

Kolmikon kilpailutyö on kuvitteellisen elokuvan traileri. Kolmeminuuttisessa videossa nähdään Lafka -nimisen yrityksen nousu ja romahdus. Loppu jää avoimeksi.

Lafka on myös Hynysen, Itkosen ja Viskarin Youtube-kanavan nimi. 8.-luokan elokuvatyöpajasta alkunsa saaneelle kanavalle on tähän mennessä tehty parikymmentä videota, joista kilpailutyö on yksi.

Yritys ja onnistuminen -video on kolmikon omaa käsialaa. Kehotus osallistua kilpailuun tuli kuitenkin Kouvolan yhteiskoulun äidinkielenopettaja Minna Villikalta.

Videon suunnitteluun sai käyttää äidinkielentunteja, mutta suurin osa työstä tehtiin vapaa-ajalla. Kolmen minuutin videossa on yllättävän paljon tekemistä. Esimerkiksi kuvaukset kestivät kolme tuntia ja leikkaamiseen meni vajaat kymmenen. Sen päälle voidaan vielä laskea suunnitteluun kulunut aika.

— 14—15 tuntia yhteensä menee kolmen minuutin videoon. On huvittavaa, että siihen täytyy nähdä noin paljon vaivaa. Toisaalta nyt kun on voitettu yksi palkinto, niin näkee kuinka tärkeää on rakentaa video hyvin, Itkonen pohtii.

Yritys hyvä -kilpailun palkinto on suuruudeltaan 100—1 000 euroa. Voittajat aikovat jakaa sen keskenään palkintona tehdystä työstä ja kattaakseen Youtube-harrastuksesta jo aiheutuneita kustannuksia.

Keskiviikon gaalassa Hynynen, Itkonen ja Viskari esittelevät työtään messuyleisölle. Paikalle tulee satoja ihmisiä eri puolilta maata. Kolmikko näkeekin tapahtuman mahdollisuutena verkostoitua.

— Sieltä löytyy erilaisia ihmisiä, jotka voivat kiinnostua meistä persoonina tai Youtube-kanavan kautta. Kilpailu on hyvää mainosta, sen kautta ihmiset tietävät keitä me olemme ja mitä me teemme.

Gaalasta kuvataan myös vlogi, joka julkaistaan Youtubessa myöhemmin. Hynynen kertoo, että sen jälkeen kolmikko ryhtyy suunnittelemaan jotain uutta videoprojektia.

Yritys hyvä –kilpailussa palkinnoille ylsi myös Juuso Mikkola Vahteron koulun kuudennelta luokalta. Voitto tuli 3.—6.-luokkalaisten sarjassa tekstillä Ryhdy yrittäjäksi. Siinä Mikkola neuvoo Nalle Puh –tarinoista tutulle Kanille, miten tämä voi perustaa menestyvän yrityksen, jossa opetetaan kasvien kasvattamista ja hoitoa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.