Neuvottelut käynnissä Inkeroisten vastaanottokeskuksessa — ruoka kelpaa toistaiseksi

Inkeroisten vastaanottokeskuksen olosuhteita arvostelevat turvapaikanhakijat käyvät yhä keskusteluja keskuksen johdon kanssa. Jos muutoksia ei tule, he aikovat toistaa mielenilmauksensa.

Toistaiseksi mielenilmaukseen osallistuneet turvapaikanhakijat tyytyvät käyttämään keskuksen tarjoamaa ruokapalvelua.

Vastaanottokeskuksessa asuva Mohammad Ashraf sanoo sen johtuvan pakosta.

— Rahamme ovat loppu, joten emme voi enää ruokkia lapsiamme muuten.

Ashraf kertoo, että vaikka vastaanottokeskuksen johdon kanssa on käyty keskusteluja asioiden muuttamisesta ja lupauksia on saatu, mitään ei ole vielä tapahtunut.

Hänen mukaansa tilanteesta puhutaan taas neuvottelussa keskiviikkona iltapäivällä.

— Keskustelemme uudelleen mahdollisuudesta saada parempaa ruokaa. Jos ei mitään tapahdu, aloitamme mielenilmauksen uudelleen.

Yle kertoi keskiviikkona, että vastaanottokeskusta ylläpitävä Hoivapalvelu Metsätähti Oy keskustelee parhaillaan Maahanmuuttoviraston kanssa Inkeroisten keskuksen ruokahuollon toteuttamisesta jatkossa.

Esille tuotiin suunnitelma mahdollisuudesta muuttaa asukkaiden käyttöön soveltumaton hotellikeittiö tarkoituksenmukaiseksi.

Mohammad Ashrafin mukaan heille on sanottu aivan muuta.

— He sanoivat, että keittiö ei ole nyt sopiva käyttöömme. He myös sanoivat, että sitä on mahdoton muuttaa meille sopivaksi.

Hoivapalvelu Metsätähden johtajaa Markku Pikkaraista ei tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Hotelli Kantrin tilat vastaanottokeskuksen käyttöön vuokranneen kiinteistöyhtiön osakas Kalevi Koponen ei ollut tietoinen keittiöremonttisuunnitelmista.

Hän kertoo olevansa periaatteessa myötämielinen tällaista suunnitelmaa kohtaan, mikäli toteutus tehdään asianmukaisesti.

— Jos muutostyöt tehdään rakennusvalvonnan ja terveystoimen hyväksymällä tavalla, ja vuokralainen vastaa kustannuksista.

Lisäksi hän huomautti, että vuokrasopimusta purettaessa vuokralaisen on palautettava tilat ennalleen tai saatava omistajan hyväksyntä jättää ne sellaisiksi kuin ovat.

— Isompi muutostyö vaatii myös kiinteistöosakeyhtiön hallituksen hyväksynnän.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.