Yli 10 henkilön yleisötilaisuudet kielletty Kouvolassa ja Kymenlaaksossa – Koskee muun muassa urheilutapahtumia, teatteria, markkinoita ja konsertteja

Muun muassa KooKoo, Kouvot, Kouvolan teatteri, Kymi Sinfonietta ja Pato-klubi joutuvat perumaan tai siirtämään joulukuun tapahtumiaan.

Katja Juurikko

Kaikki yli 10 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty joulukuun 20. päivään saakka Kymenlaaksossa.
Kaikki yli 10 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty joulukuun 20. päivään saakka Kymenlaaksossa.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa 20. joulukuuta saakka.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) ohjeistaa, että 10 henkilöä pienempiä tilaisuuksia voi järjestää, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Näistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina, kun se on mahdollista.

Päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan.

Aluehallintovirasto suosittelee silti painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Jussi Lopperi

Kouvolan teatteri peruu joulukuun esityksensä kolmen viikon ajalta.
Kouvolan teatteri peruu joulukuun esityksensä kolmen viikon ajalta.

Kouvolan teatteri peruu kaikki esitykset 21. joulukuuta asti. Joulun jälkeisten ja vuodenvaihteen esitysten kohtalosta teatteri päättää viikolla 51.

Lastennäytelmä Adalmiinan helmen ensi-ilta siirtyy pidettäväksi joulun jälkeen. Teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemen mukaan tarkempi ajankohta tiedotetaan myöhemmin.

Kymi Sinfonietta peruu kaikki loppukauden konserttinsa. Peruutukset koskevat klarinetisti Kari Kriikun johtamia Bizarre Bazaar -konsertteja ja orkesterin perinteisiä joulukonsertteja.

Kymi Sinfonietta Lives -toiminta alkaa jälleen. Keväällä soittajat jakoivat orkesterin sosiaalisen median kanavilla muun muassa musiikkivideoita ja blogitekstejä.

Orkesterin toimitusjohtajan Riikka Luostarisen mukaan Kriikun konsertti pyritään siirtämään läheiseen ajankohtaan. Konsertti järjestettiin pitkälti yleisön pyynnöstä, mutta myös orkesterilaisten tahdosta.

– Yritämme saada hänet tänne esiintymään mahdollisimman nopeasti. Kymi Sinfonietta Lives -kanavallamme saatetaan nähdä joitakin maistiaisia Kriikun taidoista.

Teemu Vestovuo

Michael Monroen Pato-klubin konsertti siirtyy.
Michael Monroen Pato-klubin konsertti siirtyy.

Pato-klubi siirtää loppuvuoden konserttinsa ensi vuoteen. Michael Monroen, Sami Yaffan ja Linde Lindströmin konsertti 5. joulukuuta siirtyy pidettäväksi 13. maaliskuuta.

Lasten hautausmaa -bändin akustisen konsertin uusi esityspäivä ei ole vielä selvinnyt.

Yrittäjä Amanda Kareenkoski kertoo, että Pato-klubin näyttelyt ovat auki normaalein aukioloajoin.

– Meillä riittää neliötilaa, mutta seuraamme, ettei tiloissa ole liikaa ihmisiä. Olemme elokuusta lähtien pitäneet kaikki tapahtumat vastuullisesti ja rajoitusten mukaan. Ongelmia tai tartuntoja ei ole ollut.

Pohjois-Kymen musiikkiopisto ilmoitti jo aiemmin peruvansa loppuvuoden yleisötilaisuudet. Rehtori Jukka Kumpulaisen mukaan ryhmäopetus on järjestetty niin, että tiloissa ei ole kymmentä henkilöä yhtä aikaa.

Katja Juurikko

KooKoo siirtää viisi joulukuun kotiotteluaan.
KooKoo siirtää viisi joulukuun kotiotteluaan.

KooKoo tiedotti maanantaina, että viisi joukkueen joulukuulle suunniteltua kotiottelua siirretään ensi vuodelle. Myös Kouvot kertoi omista ottelusiirroistaan.

Kymenlaakso on ilmoittanut epidemian olevan alueellaan leviämisvaiheessa. Kokoontumisrajoitukset perustuvat epidemiologiseen tilannearvioon ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uusimpaan lausuntoon suositeltavista toimista epidemian eri vaiheissa.

Uutista päivitetty kello 20.33 uusimmilla tiedoilla.