Repoveden, Verlan ja Vuohijärven kesäbussi aloittaa liikennöinnin tänä lauantaina — Vuoroja ajetaan kesäkuusta syyskuun loppuun

Bussi jättää retkeilijät Lapinsalmen sisääntuloportille.

Moises Garibay / arkisto

Arkistokuvassa Repovesibussin kuljettaja Reijo Järvinen. 
Arkistokuvassa Repovesibussin kuljettaja Reijo Järvinen. 

Kouvolan matkakeskuksesta pääsee lauantaista lähtien bussilla Repoveden kansallispuistoon Lapinsalmen sisääntuloportille. Bussi kuljettaa matkaajia Kouvolasta kansallispuistoon Verlan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kautta. 

Tämän kesän ensimmäinen vuoro ajetaan lauantaina 8. kesäkuuta ja viimeinen sunnuntaina 29. syyskuuta. Retkeilijät pääsevät Lapinsalmen toiselle puolelle maksuttomalla venekuljetuksella, joka korvaa riippusillan. 

Bussi jatkaa matkaa Lapinsalmelta Orilammen majalle ja lomakeskukseen, joka on bussin kääntöpaikka. Repovesibussin reitillä on muitakin kohteita, kuten Kirjokiven kartano ja Elvingin torni.

Bussi lähtee matkaan Kouvolan matkakeskuksen tilausajolaiturista numero 7. Kyyti maksaa viisi euroa aikuiselta ja 2,50 euroa lapselta. Matkaajien on huomioitava, että pankkikortilla ei voi maksaa, ainoastaan käteinen ja Walttikortti käyvät maksuvälineiksi. 

Polkupyörän kuljetuksesta on sovittava erikseen

Bussiin voi ottaa mukaansa myös polkupyörän. Koska mukaan mahtuu kerrallaan enintään kolme polkupyörää, on pyörille tehtävä paikkavaraukset etukäteen. Pyörälle voi varata bussipaikan numerosta 040 546 6651.

Kansallispuiston kesäbussia ajaa tänä kesänä Tilaustaksit K. Sydänmaanlakka ky.

Katso Repovesibussin aikataulut täältä.

Repovedelle on mahdollista kulkea myös Vuohijärven ja Orilammen paikallisbussilla. Osa busseista jatkaa matkaa Mäntyharjulle. Paikallisbussi liikennöi reittiä 3.6.—7.8.

 

 

 

 

 

Luetuimmat