Luumäen Urheiluautoilijoiden Timo Ruoppa on jo tuttu voittaja Pikkusuon moottoriradalla — Inkeroisten Maastoajossa sää vaihteli kisan edetessä helteisestä läpimärkään

Kari Huusari

Luumäen UA:n Timo Ruoppa hallitsi Fiatillaan (25) Inkeroisten Maastoajoa. Ulkokaarteessa painaa Esa Metsä-Vähälä, ja takana näkyy lujasti taistelleen AnkUA:n Ville Utin keltainen VW.
Luumäen UA:n Timo Ruoppa hallitsi Fiatillaan (25) Inkeroisten Maastoajoa. Ulkokaarteessa painaa Esa Metsä-Vähälä, ja takana näkyy lujasti taistelleen AnkUA:n Ville Utin keltainen VW.

Kari Huusari

Jaana Koskema on tuore Suomen mestari ja Inkeroisten Maastoajon voittaja. Aku Ahonen otti Inkeroisista uransa ensimmäisen voiton.
Jaana Koskema on tuore Suomen mestari ja Inkeroisten Maastoajon voittaja. Aku Ahonen otti Inkeroisista uransa ensimmäisen voiton.

Pikkusuon moottoriradalla saatiin lauantaina nauttia lähes kaikesta, mitä Suomen suvi voi tarjota. Inkeroisten Maastoajossa paahduttiin auringossa, kastuttiin läpimäriksi ja lopulta taas paistateltiin kauniissa kesäsäässä.

Jokamiesluokan kilpailun yleisen luokan voitto meni Pikkusuolla aikaisemminkin menestyneelle Luumäen UA:n Timo Ruopalle. Naisten ykkönen oli viikko sitten Suomen mestariksi Tampereen Kaanaassa ajanut Päijät-Hämeen UA:n Jaana Koskema, ja nuorten voittoon ajoi Vääksyn UA:n Aku Ahonen. Etuveto- ja kardaaniluokassa ykköskorokkeelle kiipesi Päijät-Hämeen Jyrki Kanerva ja senioreissa Vääksyn Esa Metsä-Vähälä, joka oli yleisen luokan kakkonen.

Isäntäseura Anjalankosken UA:sta luokkiensa kärkikolmikkoon ylsivät senioreissa hopealle ajanut Hannu Heikkilä ja naisten kolmonen Päivi Mentula. Rankan taistelun keräilyeristä A-finaaliin asti käynyt AnkUA:n Ville Utti sijoittui yleisessä luokassa neljänneksi.

Kuukauden kuluttua Pellossa järjestettävät Poikkinaintiajot ovat jokkiskansan nelipäiväinen megatapahtuma. Ei siis ihme, että Inkeroisten kisan osallistujista melkoinen osa suuntaa heinäkuun puolivälissä Tornionjokilaaksoon.

Timo Ruoppa on voittanut Pellossa kahdesti.

— Onhan se kolmaskin voitto hakusessa. Pitää kuitenkin muistaa, että kisassa pärjääminen on monesta asiasta kiinni. Epäonnistuminen ratkaisevassa lähdössä tai autoon tullut vika pilaa hyvätkin suunnitelmat.

Ruoppa tietää, miten pahasti pieleen mennyt startti syö miestä.

— Nyt ei onneksi ollut mitään ongelmia. Kolme lähtöä ja kolme voittoa, summaa Ruoppa Maastoajon saldon.

15-vuotiaasta ajanut Ruoppa myöntää joskus ihmettelevänsä, mikä radalle oikein vetää.

— Ajaminen itsessään on kivaa, mutta se on tosi lyhyt hetki verrattuna siihen, mitä auton laittaminen vaatii. Mutta tuntuuhan se hyvältä, kun menestyy itse laittamallaan autolla.

Jaana Koskema joutui kamppailemaan voitosta ruutulipulle asti Heinolan Minna Ulmalan kanssa.

— Auton kanssa oli ongelmia. Kakkosvaihde ei mennyt ensimmäisessä lähdössä päälle, ja finaalissa piti ajaa tosi varovasti. Kone taisi kyllä hajota, Koskema tuumaili maalissa.

Kilvanajo on Koskemalla verissä.

— Olin jo kolmevuotiaana isän mukana kisoissa, ja itse olen ajanut viimeiset 25 vuotta. Vauhdin hurma houkuttaa, ja jokkiskisojen mukava ilmapiiri.

Syksyllä 16 vuotta täyttävä Aku Ahonen on vasta uransa alussa.

— Isän mukana minäkin näihin kuvioihin lähdin. Ei minulla valtavia tavoitteita ole. Tärkeintä on, että pääsee ajamaan!

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.