Eksote tekee kantelun lääkärihelikopterin sijoituspäätöksestä Uttiin

Katja Juurikko

Lääkärihelikopteri on noutamassa potilasta hoitoon. Arkistokuva.
Lääkärihelikopteri on noutamassa potilasta hoitoon. Arkistokuva.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote tekee aikomuksensa mukaisesti kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle lääkärihelikopterin sijoittamispäätöksestä. Eksoten hallitus päätti asiasta keskiviikon kokouksessaan.

Eksote toimittaa kantelun tiedoksi myös oikeuskanslerille ja pyytää sitä valvomaan, että asiassa toteutuvat eduskunnan oikeusasiamiehen tekemät linjaukset kansalaisten yhdenvertaisuudesta. Eksoten mukaan oikeusasiamiehen näkemys on helikopteripäätöksessä suurelta osin sivuutettu.

Asiantuntijatyöryhmä esitti tukikohdaksi Lappeenrantaa. Sittemmin hallituksen reformiministerityöryhmä päätti 20. joulukuuta, että kopteri sijoitetaan Uttiin.

Useat yksityishenkilöt ovat tehneet kantelun kopteripäätöksestä, muun muassa Marja-Liisa Vesterinen. Myös Parikkalan ja Rautjärven kunnat ovat harkinneet kantelun tekoa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat