Kouvolan sosiaali- ja kriisipäivystys saamassa jatkoajan ympärivuorokautiselle toiminnalle

Kymsoten yhtymävaltuusto saa kesäkuussa eteensä ehdotuksen siitä, missä maakunnan asukkaat saavat jatkossa sote-palveluja.

Lukas Pearsall

Sosiaali- ja kriisipäivystys toimii Pohjois-Kymen sairaalassa tällä hetkellä joka päivä kellon ympäri.
Sosiaali- ja kriisipäivystys toimii Pohjois-Kymen sairaalassa tällä hetkellä joka päivä kellon ympäri.

Kymsoten sosiaali- ja kriisipäivystyksen sokrin ympärivuorokautinen toiminta Kouvolassa jatkuu ennallaan vähintään kesään asti. Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen esittää tänään perjantaina kokoontuvalle kuntayhtymän hallitukselle toiminnan jatkamista nykyisen kaltaisena.

Niirasen mukaan Kymsoten hallitus käsittelee Pohjois-Kymen sairaalassa toimivan sokri-päivystyksen tilannetta uudestaan, kun kuntayhtymä on saanut valmiiksi selvityksen Kymsoten palvelujen saatavuudesta ja saavutettavuudesta. Selvitys valmistuu keväällä.

— Yhtymävaltuusto saa kesäkuussa selvityksen ja ehdotuksen, miten kuntayhtymän palvelut ratkaistaan. Käymme selvityksessä läpi kaikki Kymsoten palvelut ja palvelupisteet.

Niirasen mukaan valtuuston pitää käsitellä ratkaisuehdotusta kesäkuussa, jotta palveluverkon mahdolliset muutokset ehtivät vaikuttaa kuntayhtymän vuoden 2020 talousarvioon.

Niiranen esitti helmikuussa sosiaali- ja kriisipäivystyksen supistamista huhtikuun alusta siten, että Pohjois-Kymenlaaksossa päivystys olisi jatkunut arki-iltaisin vain kello 22—23:een saakka. Kymsoten hallitus palautti tältä osin asian uudelleen valmisteltavaksi.

Hallitus hyväksyi viime kuussa sen, että Etelä-Kymenlaaksossa sosiaali- ja kriisipäivystys toimii ympäri vuorokauden Kymenlaakson keskussairaalan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksen yhteydessä. Lisäksi hallitus hyväksyi, että maakunnan sosiaali- ja kriisipäivystykseen perustetaan kolme sosiaalityöntekijän virkaa.