Harmaus väistyy viikonloppuna Kouvolassa — Talven tulo on yhtä arpomista meteorologillekin

Viikonloppuna tiet saattavat olla liukkaita Kouvolassa. Ensi viikon alussa sää kylmenee.

Lumikki Haaja

Pilviset säät ovat vaihtumassa vähitellen pakkasiin.
Pilviset säät ovat vaihtumassa vähitellen pakkasiin.

Marraskuu on vuoden pilvisin kuukausi. Ei siis ole mitenkään erikoista, ettei aurinko ole juuri näyttäytynyt Kouvolassa.

— Mitenkään poikkeuksellinen Kouvolan pitkä pilvisyysjakso ei ole, meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta sanoo.

Kouvolan suunnalle lämmintä ilmaa on virrannut pitkään lounaasta. Se merkitsee Korpelan mukaan tähän aikaan vuodesta lähes aina tihkusadetta ja harmaata säätä.

Pilvet alkavat rakoilla perjantaina Suomen länsiosissa. Odotettua aurinkoa ei nähdä vielä perjantainakaan Kouvolassa, mutta lauantaina siihen on hyvät mahdollisuudet.

— Tuuli kääntyy luoteeseen ja lämpötila on viiden asteen tienoilla. Lauantai on sikäli aika varma päivä, että pilvien sijasta alkaa näkyä taivasta Kouvolassakin, Korpela sanoo.

Sunnuntai on jälleen pilvinen Kouvolassa. Siihen vaikuttaa Suomen itäpuolella pysyttelevä matalapaine. Sää on sunnuntaina pilvinen ja kylmempi kuin lauantaina. Korpelan mukaan tuuli voi tuntua hyvinkin kylmälle.

Hän suosittelee vaihtamaan viimeistään viikonloppuna talvirenkaat alle.

— Keli on selvästi plussalla ja taivas selkeä, mutta teiden pinnat voivat olla jäiset ja mustan jään mahdollisuus on olemassa.

Maanantaina Kouvolan säässä tapahtuu muutos ja pakkaset lisääntyvät. Korpelan mukaan sään kylmeneminen ei välttämättä merkitse edelleenkään valtavia lumisateita.

— Sateiden ennustaminen niin pitkälle on vaikeaa. Lumisade voi olla lähinnä kosmeettista viikon kuluttua.

Luetuimmat