Voittaako Kaapo Karhu vai Pasi Pöllö? Kouvolassa pääsee äänestämään lasten vaaleissa EU-ennakkoäänestyksen yhteydessä

Lasten vaalit järjestetään noin 40 kunnassa ympäri maata.

Lasten vaalien ehdokkaina on eläinhahmoja.
Lasten vaalien ehdokkaina on eläinhahmoja.

Lapset pääsevät tällä ja ensi viikolla äänestämään vanhempiensa kanssa Kouvolassa ja Iitissä. Eurovaalien ennakkoäänestyksen yhteydessä järjestetään Lasten vaalit, joiden ehdokkaina ovat Into Ilves, Kaapo Karhu, Peppi Poro, Pasi Pöllö, Kiira Kettu ja Helmi Hevonen.

Lasten vaalit järjestetään noin 40 kunnassa ympäri maata. Tempauksen taustalla ovat Suomen Nuorkauppakamarit ry, Porin kaupunki ja Kuntaliitto. Idea sai alkunsa Porissa, jossa lapset ovat päässeet äänestämään vuodesta 2017. Tuolloin turhautunut äiti oli Facebook-päivityksessään tuskaillut sitä, ettei lapsi ollut saanut pudottaa äidin äänestyslipuketta vaaliuurnaan.

— Toivomme, että perheen pienimpien into päästä vaikuttamaan lapsille mieluisaan asiaan vetää mukanaan myös heidän vanhempansa käyttämään ääntään EU-vaaleissa, Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtaja Ellimaija Ahonen sanoo tiedotteessa.

Kouvolan Nuorkauppakamari järjestää Lasten vaalit Kouvolaan ja Iittiin yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kauppakeskus Veturin ja Iitin kunnan kanssa. Äänestämään pääsee EU-vaalien ennakkoäänestyksen aikana Iitin kunnantalon Yhteispalvelupiste Monitorissa, Kauppakeskus Veturissa sekä Haanojan, Inkeroisten, Korian, Kuusankosken, Myllykosken ja Valkealan kirjastoissa.

Kaikkien paikkakuntien lasten vaalien tulokset lasketaan yhteen ja voittaja julkistetaan varsinaista vaalipäivää seuraavalla viikolla. Voittavan hahmon terveiset viedään myös Euroopan parlamenttiin valittaville Suomen edustajille.