Maanviljelijä putosi viljasiiloon Iitissä – "Valitti alaselkää, mutta oli tajuissaan koko ajan"

Mies yritti mennä viljasiilon sisälle tikapuilla, mutta putosi jo ensimmäiseltä askelmalta noin viisi metriä siilon pohjalle. Teini-ikäiset lapset hälyttivät apua.

Kai Skyttä

Vilja alkaa olla puintikypsää ja maatiloilla valmistaudutaan puintiin. Iitissä viljelijälle sattui putoamisonnettomuus viljakuivuria tarkistaessa.
Vilja alkaa olla puintikypsää ja maatiloilla valmistaudutaan puintiin. Iitissä viljelijälle sattui putoamisonnettomuus viljakuivuria tarkistaessa.

Maanviljelijä putosi viljasiiloon lauantaina aamupäivällä Iitissä, Kuukson kylällä.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävä ryhmänjohtaja Ari Särkkä kertoo, että mies oli yrittänyt kiivetä siiloon ilmeisesti huoltotehtävää varten tikapuilla.

– Sitten kuulemma jo ensimmäisellä askelmalla jalka oli jotenkin livennyt ja hän putosi siilon pohjalle noin viiden metrin korkeudesta, Särkkä kertoo.

Miehen teini-ikäiset lapset tekivät hälytyksen hätäkeskukseen.

Pelastuslaitos sahasi viljan seinään reiän, josta mies saatiin autetuksi ulos. Hän valitti alaselkäkipuja, eikä pystynyt itse nousemaan siilosta pois.

– Hän oli tajuissaan koko ajan ja pystyimme kommunikoimaan hänen kanssaan. Pelastustehtävä onnistui hyvin. Noin tunti siinä meni, ennen kuin hänet saatiin ulos, Särkkä sanoo.

Viljankuivaamossa on teräsrakenteinen pohja, mutta seinät ovat puuta.

Mies kuljetettiin Kotkan keskussairaalaan hoidettavaksi.