Kouvolalainen Emmi Suuronen eteni Miss Suomi -kilpailun finaaliin — ”Nyt on helpottunut olo”, tuore finalisti kertoo

Misseillä alkaa heti kolmen viikon kotimaan kiertue.

Jussi Lopperi

Emmi Suuronen.
Emmi Suuronen.

Kouvolalainen Emmi Suuronen, 25, kilpailee syyskuussa Miss Suomi -kilpailun finaalissa. Finalistit julkistettiin maanantaina.

— Nyt on helpottunut olo, bikinikuvauksista tavoitettu Suuronen kertoo.

Miss Suomi -kiertue huipentuu finaaligaalaan Billnäsin ruukissa syyskuun 28. päivänä. Tuolloin kruunataan hallitsevalle Miss Suomelle Alina Voronkovalle seuraaja.

Finalistit lähtevät pian kiertueelle, jolla he esittäytyvät kansalle. Lisäksi he käyvät Turkissa ja hankkivat esiintymiskokemusta.

Missikandidaattien haku käynnistyi huhtikuussa. Suuronen kutsuttiin tuhannen hakijan joukosta castingiin. Kaikkiaan kuvauksiin pääsi 50 nuorta naista. Kun villeillä korteilla mukaan lähteneet tulivat mukaan, Suuronen oli yksi 70 haastatellusta. Heistä 20 pääsi semifinaaliin.

24972788.jpg

Koodinimenä "Kouvola"

Toukokuun lopulla missiehdokkaille järjestettiin superviikko. Siellä tämän vuoden misseydestä haaveilevat nuoret naiset pantiin kovaan kouluun.

— Siellä tutkittiin ja harjoiteltiin muun muassa esiintymiskykyä ja omaa arvomaailmaa monen oman alansa huippuosaajan koulutuksissa.

Suurosen mukaan ehdokkaat ovat saaneet hyvän evästyksen missirumban hallitsemiseksi.

— Itsekin olen joutunut miettimään omaan elämään liittyviä asioita. Jonkinlainen mullistus on mielessäni käynnissä, hän sanoo.

Mullistukseen liittyen nyt lähimpänä elämän päätavoitteena hänellä on Miss Suomen kruunu.

Emmi Suuronen on syntynyt ja kasvanut Kouvolassa. Hän asuu Tornionmäessä yhdessä Selma-koiransa kanssa. Kouvolaa Suuronen aikoo tuoda esille myös missikilpailussa.

Hän on tehnyt Kouvola-promootiota jo niin paljon missikisan tapahtumissa, että on saanut ehdokkaiden joukossa lempinimen "Kouvola".

— Kyllä se tulee näkymään ja kuulumaan jollakin tavalla. Olen ylpeä Kouvolasta.

Missifinalisteja ei Suurosen mukaan kuitenkaan nähdä Kouvolassa kiertueen aikana.

Suurosen ehdokasnumero on kuusi

Finaaligaala esitetään suorana tv-lähetyksenä. Yleisön äänet toimivat yhtenä tuomariäänistä, eli tänä vuonna niillä on entistä suurempi vaikutus koko lopputulokseen. Äänestyksessä Emmi Suuronen kilpailee numerolla kuusi. Miss Suomen virallisen äänestyksen löydät täältä.

Finnartist oy on järjestänyt vuodesta 1962 lähtien kaikki Miss Suomi -kilpailut.

Juttua täydennetty Emmi Suurosen kommenteilla 2.9.2019 kello 16.30.

Uusimmat uutiset