Roope Tonteri pakeni tsunamiaaltoa Huippuvuorilla — Katso lautailijahuipun kuvaama video!

Roope Tonterin ensimmäinen vuorokausi Huippuvuorilla oli täynnä tapahtumia, sillä alueen luonto on näytti mahtinsa välittömästi. Mursujen ja sinivalaiden ihailemisen lisäksi seurue todisti tsunamia lähietäisyydeltä.

— Menimme ottamaan kuvia jäälautalla olevasta mursusta ja huomasin, että aalto on tulossa. Kysyin oppaalta, onko se vaarallinen.

— Opas sanoi "Oh f*ck, we need the get the f*ck out of here".

Tsunamin aiheutti pienen matkan päässä mereen tippunut jäälohkare. Suomalaiset olivat tuolloin pienellä veneellä merellä.

— Olimme rannan ja aallon välissä, aalto alkoi tietenkin kasvaa meitä päin. Toinen veneemme oli oikealla puolella. Siellä oli katsottu, että me hävisimme aallon taakse.

Seurueen onneksi mitään ei käynyt.

— Olin juuri lukenut, ettei jäätikköä saisi mennä 150 metriä lähemmäs. Olimme ehkä 50 metrin päässä. Tiesin, että jos siitä lohkeaa jotain, meille tulee kiire.

Paikallisten mukaan tilanteessa oli kuitenkin tosi kyseessä.

— Yksi vanhempi opas sanoi, ettei hän ole ikinä nähnyt niin isoa tsunamiaaltoa, Tonteri huokaisee helpotuksesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.