”Ei tästä tule todellista vaalia, jos minä en ole mukana” — Kouvolassa käyneellä Paavo Väyrysellä riittää uskoa presidenttiehdokkuuteensa

Lukas Pearsall

Presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Paavo Väyrynen oli sunnuntai-iltapäivänä tyytyväinen siihen, miten kannattajakortteja kertyi Kouvolassa.
Presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Paavo Väyrynen oli sunnuntai-iltapäivänä tyytyväinen siihen, miten kannattajakortteja kertyi Kouvolassa.

Kannattajakorttien kerääminen jäi liian myöhään, myöntää presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Paavo Väyrynen. Väyrynen vieraili sunnuntaina Kouvolassa tapaamassa ihmisiä ja innostamassa heitä korttien allekirjoittajiksi.

— Paras keräysaika, kesäkuukaudet, jäi käyttämättä hyödyksi, hän kertoi.

Europarlamentaarikko Väyrynen tarvitsee ehdokkuuteen 20 000 kannattajakorttia, jotta hän pääsee presidenttiehdokkaaksi. Hän pyrkii presidentiksi oman, viime joulukuussa rekisteröidyn kansalaispuolueensa ehdokkaana.

Väyrysen vanha puolue keskusta on asettanut ehdokkaakseen Matti Vanhasen.

Puolivälin raja ylitetty

Loppuviikosta Väyrynen ilmoitti, että kannattajakortteja on kasassa yli 10 000.

Loppukirille on tarvetta, sillä määräaika on 2.12. eli loppujen nimien keräämiseen on aikaa enää 23 päivää. Väyrysen oma tavoite on tosin jo itsenäisyyspäivässä.

Sunnuntaina vaalikoju oli torilla osana Kouvolan markkinoita. Kojulle ei syntynyt iltapäivällä jonoja, mutta kirjoittajia kävi silti tasaiseen tahtiin.

— Ikimuistoinen hetki. Kyllä kerran elämässä pitää Paavo nähdä, sanoi  kannattajakortin täyttänyt kouvolalainen Mika Huovila.

Puoliso Eija Usmanen kuvaili Väyrysen tapaamista rennoksi tilanteeksi. Huovila kertoi arvostavansa Väyrysen pitkää uraa.

— Paavo on kuitenkin legenda. Ei kovin moni luo tuollaista uraa ja porhalla eteenpäin ja yritä. Saihan Sininen tulevaisuuskin kortit kasaan. Miksei Paavokin.

Aamulla takaisin Brysseliin

Väyrynen itse on luottavainen ehdokkuutensa suhteen.

— Lauantaina Seinäjoella kortteja kertyi päivän mittaan 230, ja täällä on iso laatikko jo puolillaan, arvioi Väyrynen alkuiltapäivästä.

— Mutta työtä se vaatii. Eivät ne kortit itsestään tule, heti maanantaiaamuna takaisin Brysseliin lentänyt Väyrynen sanoi.

Korttien tarkkaa määrää ei sunnuntaina ollut laskettu. Muutaman kymmenen hengen suuruinen tukiorganisaatio jatkaa korttien keruuta Väyrysen edustaessa Suomea EU:ssa.

— Vaaliteema syntyi vahingossa. Se on: tehdään näistä oikeat vaalit.

Tällä Väyrynen tarkoittaa sitä, että muut presidenttiehdokkaat ovat ”myötäehdokkaita”, jotka eivät ole haastamassa istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä tosissaan.

— Eihän tästä tule todellista vaalia, jos minä en ole mukana, Väyrynen sanoi tuttuun väyrysmäiseen tyyliinsä.

Uutista muokattu kello 19.11. Korjattu Väyrysen tavanneen pariskunnan, Mika Huovilan ja Eija Usmasen, kotipaikka. Usmanen ei allekirjoittanut kannattajakorttia toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset