KT-Sport on haettu konkurssiin, syynä merkittävä velkaantuminen Sportia-ketjulle

Lukas Pearsall

Sportia Outletin loppuunmyynti kiinnosti perjantaina monia asiakkaita Kuusankoskella.
Sportia Outletin loppuunmyynti kiinnosti perjantaina monia asiakkaita Kuusankoskella.

SGN Sportia Oy hakee Kuusankoskella toimivaa Sportia KT-Sport -urheilukauppaa konkurssiin. SGN:n toimitusjohtajan Stefan Niemisen mukaan yhtiö jätti konkurssihakemuksen Kymenlaakson käräjäoikeuteen viime viikon torstaina.

Syy konkurssihakemukseen on se, että Kari Tiainen Sport Oy on jäänyt velkaa Sportia-ketjulle. Sportian toimintamallissa tavarantoimittajat laskuttavat ketjun kautta tuotteita, jotka toimitetaan suoraan kauppiaille.

— Velka on päässyt kasvamaan varsin merkittäväksi, eikä yrityksen maksukäyttäytyminen ole sitä, mitä sen pitäisi olla. Tilanne ei ole syntynyt vastikään, vaan pidemmän ajan saatossa.

Vuoteen 2015 ulottuvien julkisten taloustietojen mukaan yhtiön tulos on ollut voitolla viimeksi vuonna 2012. KT-Sport liittyi Sportia-ketjuun elokuussa 2009.

Kari Tiainen Sport Oy:n toimitusjohtaja Niko Tiainen ei halunnut kommentoida yhtiön tilannetta tai tulevaisuutta Kouvolan Sanomille. Yhtiö merkittiin kaupparekisteriin lokakuussa 1996.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.