”En olisi muuten löytänyt tätä paikkaa mistään” — Tiia Huhtanen sai työpaikan kouvolalaisen hankkeen avulla

Moises Garibay

25-vuotias Tiia Huhtanen valmistui viime vuoden tammikuussa tradenomiksi. Hän pääsi hankkeen kautta työkokeiluun Printcom Center Oy:lle joulukuussa. Maaliskuussa hän aloitti palkallisena.
25-vuotias Tiia Huhtanen valmistui viime vuoden tammikuussa tradenomiksi. Hän pääsi hankkeen kautta työkokeiluun Printcom Center Oy:lle joulukuussa. Maaliskuussa hän aloitti palkallisena.

Suurin osa tarjolla olevista työpaikoista on piilotyöpaikkoja, joita ei ilmoiteta esimerkiksi netissä. Kouvolassa nuoria työelämään auttavan Duunista toimeen -hankkeen projektipäällikkö Taru Rantanen korostaa, että verkostoituminen on tärkeää työpaikan löytämiseksi.

— Verkostoitua voi esimerkiksi harrastusten tai vapaaehtoistyön kautta. Verkostoituminen voi olla mitä vaan, missä pääsee tutustumaan ihmisiin. Sillä tavalla voi tulla myös työtarjouksia.

Rantasen mukaan työnhaussa oma aktiivisuus on tärkeää. Työnhaku tulee tehdä näkyväksi. Työtarjouksia voi tulla yllättävistäkin paikoista.

— Yritykset palkkaavat mieluiten ihmisiä, jotka joku jo tuntee. Kiireen vuoksi aina ei ole aikaa käsitellä lukuisia hakemuksia yksi kerrallaan.

Viime vuoden syyskuussa Kouvolassa käynnistynyt Duunista toimeen -hanke pyrkii saattamaan yhteen työnantajia ja nuoria työnhakijoita. Hanke on suunnattu 17—29-vuotiaille nuorille.

25-vuotias Tiia Huhtanen valmistui viime vuoden tammikuussa tradenomiksi. Kesän lopussa hän alkoi etsiä oman alansa töitä. Hän pääsi hankkeen kautta työkokeiluun Printcom Center Oy:lle joulukuussa. Maaliskuussa hän aloitti palkallisena.

— Minun kohdallani kävi todella hyvin. En olisi muuten löytänyt tätä paikkaa mistään. Jos haku olisi tehty netissä, hakijoita olisi voinut olla satoja.

Duunista toimeen -hanke ilmoittaa nettisivuillaan työllistäneensä tähän mennessä 60 nuorta. Tavoitteena olisi saada työpaikka 1 500 nuorelle. Rantanen on itse saattanut yhteen vajaa kymmenkunta työnantajaa ja nuorta.

— Useampia on yritetty auttaa. Ongelmiksi ovat muodostuneet sekä työnhakijan että työnantajan vaatimukset.

Rantasen mukaan työnantajilla saattaa olla epärealistisia odotuksia hakijan osaamisesta. Hän muistuttaa, että uudessa työpaikassa joutuu aina opettelemaan asioita.

Positiivisia kokemuksia Duunista toimeen -hankkeesta on myös työnantajapuolella. Pohjolan Hyönteistalous Oy:n toimitusjohtaja Santtu Vekkeli sanoo, ettei pienellä yrityksellä ole välttämättä mahdollisuutta avata hakemusta nettiin ja käydä läpi sieltä tulvivia hakemuksia. Lisäksi lyhyessä haastattelussa on vaikea saada selville, minkälainen henkilö todella on kyseessä.

— Kerroimme Duunista toimeen -hankkeelle, minkälaista henkilöä etsimme, ja heiltä tuli suositus.

Haastattelu ei mennyt täysin nappiin. Hakija pääsi kuitenkin koeajalle, sillä hankkeen taustatietojen perusteella hän vaikutti sopivalta. Koeajalla hakija osoittautui sopivaksi ja työskentelee nykyään Pohjolan Hyönteistalous Oy:ssä täysaikaisesti.

— Säästimme merkittävästi rahaa rekrytoinnissa ja löysimme hyvän työntekijän, Vekkeli sanoo.

Duunista toimeen -hanke

Suunnattu 17—29-vuotiaille nuorille Kouvolan ja Iitin alueilla.

Nettisivustolla voi jättää oman työhakemuksen tai selailla avoimia työpaikkoja.

Töitä hakeva voi olla yhteydessä myös suoraan henkilöstöön, joka auttaa paikan löytämisessä.

http://duunistatoimeen.fi/

Juulia Järvenpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet