Kouvolan katuja kaksisuuntaisiksi — liikkuminen muuttuu ja mullistuu ydinkeskustassa

Kouvolan ydinkeskustassa alkaa katujen muuttaminen yksisuuntaisista kaksisuuntaisiksi ensi vuonna. Hallituskadun ja Kauppamiehenkadun sekä Kouvolankadun ja Liikemiehenkadun kaksisuuntaistamisen yhteydessä kevyen liikenteen väyliä uusitaan ja rakennetaan lisää.

Hallituskadun ja Kauppamiehenkadun katusuunnitelma on valmistunut kesällä ja rakennustöihin on tarkoitus päästä kevättalvella, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Katu muutetaan kaksisuuntaiseksi ja lähiliikenteen bussipysäkit keskitetään kadun etelälaitaan. Halkotorin kulmalle sekä Hallituskadun ja Valtakujan risteykseen rakennetaan kaksi kiertoliittymää.

Uutta kevyen liikenteen väylää rakennetaan Hallituskadun ja Kouvolankadun yhdistävälle Päätekadulle sekä Hallituskadulle virastotalon ja Tuulensuojan edustoille. Samassa yhteydessä uusitaan suunnittelualueen kevyen liikenteen väyliä. Valmista on tarkoitus olla vuoden 2019 huhtikuussa.

Kouvolankadun ja Liikemiehenkadun kaksisuuntaistetaan ensin, jotta liikenne sujuu Hallituskadun rakennustöiden aikaan.

Vajaa kymmenen vuotta sitten kunnostettu katuosuus ei edellytä laajoja rakennustöitä. Uusien liikennemerkkien asentamisen jälkeen katujen on tarkoitus olla kaksisuuntaisia helmikuussa.

Rakennustyöt liittyvät Kouvolan ydinkeskustan liikenneverkon ja pysäköinnin kehityssuunnitelmaan.

Suunnittelussa ovat uusi linja-autoterminaali matkakeskuksen ja virastotalon väliin, uusi liityntäpysäköintialue Kiskokadun varteen radan eteläpuolelle sekä Asema-aukion uudistus. Suunnitelmat etenevät matkakeskuksen ja monitoimiareenan suunnitelmien tarkentuessa.

Kouvolan kaupunki valmistautuu matkakeskuksen kehittämiseen ja monitoimiareenan rakentamiseen yhteistyössä Jatke Oy:n kanssa. Jatke hakee edelleen hotellioperaattoria matkakeskuksen yhteyteen ja jatkaa monitoimiareenan suunnittelua.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.