Allegro-juna törmäsi kiviin Luumäellä — Poliisi epäilee alle 15-vuotiaiden lasten olevan toistuvien liikennetuhotöiden takana

Viimeisin teko paljastui 8. toukokuuta. Junaliikenne jouduttiin keskeyttämään siksi aikaa, kun radan kunto tarkastettiin.

Arkisto

Poliisi on selvittänyt tapausta yhdessä koulutoimen kanssa. Arkistokuva.
Poliisi on selvittänyt tapausta yhdessä koulutoimen kanssa. Arkistokuva.

Poliisi epäilee alle 15-vuotiaiden lasten syyllistyneen kivien kasaamiseen junaradalle Luumäellä. Kaakkois-Suomen poliisin mukaan 24. huhtikuuta ja 8. toukokuuta välisenä aikana tehdyistä teoista epäillään useita lapsia. 

Viimeisin teko paljastui 8. toukokuuta, kun Pietariin matkalla ollut Allegro-juna törmäsi kiviin Taavetin aseman kohdalla. Junaliikenne jouduttiin keskeyttämään siksi aikaa, kun radan kunto tarkastettiin. Junaan ei tullut vaurioita törmäyksessä.

Kaakkois-Suomen poliisin tiedotteen mukaan junien kuljettajat havaitsivat tuolloin Taavetin aseman läheisyydessä useita nuoria.

Poliisi on selvittänyt tapausta yhteistyössä Luumäen koulutoimen kanssa. Poliisin tiedossa on usean alle 15-vuotiaan lapsen osallisuus kivien asettelemiseen.

Poliisi on tutkinut tekoja liikennetuhotyönä, josta voidaan tuomita vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta. Myös teon yritys on rangaistava.

Alle 15-vuotiaat eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan, mutta he ovat vahingonkorvausvelvollisia.