Korian Puustellin uimahallin tuki loppuu, kaupungin kaikki omat uimahallit jatkavat kunnes uusi valmistuu — Kouvolan kaupunginvaltuusto muutti maratonkokouksessa vain vähän liikuntaverkkoa

Kaupunginvaltuusto päätti äänin 51—8, että yksityistieavustuksia jaetaan ensi vuonna 580 000 euroa. Määrää leikataan 20 prosenttia kuluvasta vuodesta.

Katja Juurikko

Kouvolan kaupunginvaltuuston maanantai-illan kokouksessa pidettiin monta neuvottelutaukoa. Etualalla Sakari Smeds (kd.) keskustelee valtuuston puheenjohtajan Jouko Leppäsen (kok.) kanssa.
Kouvolan kaupunginvaltuuston maanantai-illan kokouksessa pidettiin monta neuvottelutaukoa. Etualalla Sakari Smeds (kd.) keskustelee valtuuston puheenjohtajan Jouko Leppäsen (kok.) kanssa.

Kouvolan kaupunginvaltuusto piti maanantai-iltana maratonkokouksen. Salissa nähtiin monia äänestyksiä.

Kolmen ja puolen tunnin jälkeen syntyi ensimmäinen konkreettinen päätös: valtuusto päätti äänin 51—8, että yksityistieavustuksia leikataan 145 000 euroa nykyisestä eli 725 000 eurosta. Ensi vuonna yksityistieavustuksia on jaossa 580 000 euroa. Tämä tarkoitti sitä, että kaupunginhallituksen esitys jäi voimaan.

Sari Hyytiäinen (vihr.) esitti, että yksityistieavustuksia vähennetään kaupunginjohtajan alkuperäisen esityksen mukaisesti eli 300 000 euroa nykyisestä.

Liikuntatilojen varausmaksuja korotetaan kaikilta

Yli 5,5 tunnin jälkeen valtuusto pääsi äänestämään liikunta- ja kulttuuripalveluverkosta.

Monipolvinen keskustelu käytiin muun muassa uimahalleista. Kaupunginhallituksen esitykseen tehtiin useita muutosesityksiä.

Äänestyksessä hävinnyt pohjaesitys oli, että alle 18-vuotiaiden ohjatun liikunnan varausmaksut ovat 1.6.2020 alkaen 10 euroa alkavaa tuntia kohti. Muita liikunnan taksoja korotetaan 10 prosentilla 1.1.2020.

Kristian Sheikki Laakso (ps.) esitti, että minimivaraus on yksi tunti ja sitten lisämaksua peritään alkavalta 15 minuutilta.

Matti Lindholm (kok.) ja Sari Hyytiäinen (vihr.) tekivät muutosesityksen, että liikuntatilojen varausmaksuja korotetaan kaikilta ryhmiltä siten, että tulonlisäysodote on yhteensä 400 000 euroa vuodessa. Tarkemmin asiaa ei linjata, vaan se jää liikunta- ja kulttuurilautakunnan linjattavaksi.

Lindholmin ja Hyytiäisen esitys 400 000 euron tulonlisäyksestä voitti Laakson esityksen äänin 53—6. Lisäksi Lindholmin ja Hyytiäisien esitys voitti kaupunginhallituksen esityksen äänin 58—1.

Kuusankosken ja Urheilupuiston uimahalleihin ei investoida

Uimahalleista kaupunginhallituksen pohjaesitys oli, että Korian uimahallin sopimus irtisanotaan päättymään vuoden 2020 loppuun mennessä. Uimahallien osalta toiminta jatkuu vuoden 2021 jälkeen Inkeroisten, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan uimahalleissa. Uuden hallin valmistuttua voidaan lopettaa Kouvolan urheilupuiston ja Kuusankosken uimahallit.

Matti Lindholm teki muutosesityksen, joka perustui pitkälti kaupunginhallituksen esitykseen. Lindholm kuitenkin täydensi esitystä siten, että uimahalliverkkoa tarkastellaan uuden hallin valmistuttua. Kuusankosken ja Kouvolan uimahalleihin ei tällä välin investointeja, vaan tehdään ainoastaan välttämättömät korjaukset.

Katja Juurikko

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajan Matti Lindholmin muutosesitys liikuntapaikkaverkosta tuli valtuuston päätökseksi.
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajan Matti Lindholmin muutosesitys liikuntapaikkaverkosta tuli valtuuston päätökseksi.

Sari Hyytiäinen esitti, että palataan kaupunginjohtajan alkuperäiseen esitykseen: Kuusankosken uimahalli suljetaan vuonna 2021.

Kirsi Seppälä (kesk.) esitti, että kaupunki jatkaa Puustellin uimahallin käytön rahoitusta. Sen sijaan lakkautettaisiin Kuusankosken ja Kouvolan Urheilupuiston uimahallit.

Hyytiäisen esitys voitti Seppälän esityksen äänin 28—12. Tyhjää äänesti 17 valtuutettua.

Lindholmin esitys voitti Hyytiäisen esityksen äänin 43—14, yksi äänesti tyhjää. Lopullisessa äänestyksessä oli vastakkain kaupunginhallituksen ja Lindholmin esitys, joka voitti äänin 56—1. Kaksi valtuutettua ei äänestänyt lainkaan.

Valtuuston päätökseksi tuli, että Korian uimahallin rahoitus päättyy 2020 loppuun mennessä ja neljä uimahallia jatkaa, kunnes uusi halli on rakennettu.

Jäähallien määrärahoja leikataan 450 000 euroa

Lindholmin esitykseen kuului kaupunginhallituksen hyväksymä kaupunginjohtajan esitys: Haanojan judosali, Haanojan kuntosali ja Haanojan palloilusali sekä Kuusankosken Kalliosuolan kuntosali suljetaan vuonna 2026 uusien liikuntatilojen valmistumisen yhteydessä. Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkasen mukaan Eskolanmäen koulun yhteyteen on pohdittu uutta palloiluhallia.

Matti Norppa (sit.) teki muutosesityksen, että päätöksestä poistetaan maininta Kalliosuojan kuntosalin lakkautuksesta.

Lindholmin esitys voitti äänin 52—4. Kolme äänesti tyhjää.

Hyytiäinen ja Lindholm esittävät, että jäähalleissa palataan kaupunginjohtajan ehdotukseen: jäähallien määrärahoista vähennetään 450 000 euroa vuoden 2021 taloussuunnittelusta ja vähennyksen korvaavat toimintatavat tai tulonmuodostumiset tulee selvittää vuoden 2020 aikana.

Kaupunginhallituksen pohjaesitys oli, että jäähallien toiminta jatkuu nykyisellään. Lindholmin ja Hyytiäisen esitykset voittavat kaupunginhallituksen pohjaesityksen.

Sihvakan uimapaikalle ei rahaa

Valtuusto äänesti myös Anjalassa sijaitsevan Sihvakan uimapaikan ylläpidon jatkamisesta. Kaupunginhallitus esitti, että toimintaa jatketaan sillä edellytyksellä, että toiminnan rahoittamiseksi saadaan 50 prosentin rahoitusosuus yksityiseltä sektorilta. Lindholm ja Hyytiäinen esittivät, että rahoitus poistetaan.

Lindholmin ja Hyytiäisen esitys voitti 52—7.

Pekka Korpivaara (kok.) esitti, että kaupunki ei säästä ratsastustoiminnasta. Samoin hän esitti sitä, että Poikilon rahoitusta supistetaan ja toiminta sijoitetaan muualle. Kumpikin esitys kaatui.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset