Huonon kenraaliharjoituksen tehnyt KPL odottaa Tukholman-ottelua into pinkeänä

Lukas Pearsall

KPL:n Toni Laakso pystyi viime kaudella pelaamaan akillesjännevamman takia vain kuusi ottelua. Alkavaan kauteen Laakso on valmistautunut uudella ulkopelipaikalla polttolinjassa.

Lukas Pearsall

Janne Kivipelto siirtyi Alajärven Ankkureista KPL:n lukkariksi. Kivipellolle kävi viime kaudella yhtä huonosti kuin Toni Laaksolle, eli kausi katkesi jo toukokuussa akillesjännevamman takia.

Lukas Pearsall

Loimaalta kotoisin oleva Anssi Lammila edustaa KPL:ää jo yhdeksättä kauttaan. Sisäpelissä vaihtajana esiintyvä ja ulkokentällä laajaa tonttia polttolinjassa hoitava Lammila jatkaa KPL:n kapteenina.

Kevät keikkuen tulevi. Tätä ikivanhaa suomalaista sanontaa ei haluaisi kuulla yksikään pesäpallojoukkue.

Kouvolan Pallonlyöjille kevään koleus on aiheuttanut sen, että joukkue joutuu Superpesiksen sarja-avaukseen tilanteesta, jossa sillä on pohjalla tavanomaista vähemmän ulkona tehtyjä yhteisharjoituksia.

Pesispelin vieminen Ruotsiin on lajin tunnettuuden kannalta tärkeä juttu.

KPL pääsee koko joukkueen voimin Kouvolan pesäpallostadionin ikäänsä nähden edelleen erinomaisessa kunnossa olevalla hiekkatekonurmelle tänään torstaina vasta kolmatta kertaa. Lauantaina kouvolalaisjoukkue kamppailee jo pisteistä Joensuun Mailaa vastaan, kun kausi alkaa Tukholmassa.

Neljänä viime kautena SM-pronssia saavuttanut JoMa kuuluu KPL:n päävastustajiin Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn ohella. Tämä nelikko on ilmoittanut avoimesti tavoittelevansa Suomen mestaruutta. Siinä missä JoMa on ollut viime kaudet tukevasti pronssikorokkeella, Veto ja Jymy ovat muodostaneet finaaliparin jo kuutena kautena peräkkäin.

Viileyden tuomista rajoitteista huolimatta kouvolalaisjoukkue odottaa sarja-avauksesta juhlallista tapahtumaa.

— Minulla on jokunen sarja-avaus jo takana, ja onhan siinä aina oma hohtonsa, mutta nyt intoa piisaa entistä enemmän. Pesispelin vieminen Ruotsiin on lajin tunnettuuden kannalta tärkeä juttu. Olen pitänyt tätä hanketta alusta alkaen positiivisena asiana, KPL:ssä vaihtajan ja kotiuttajan roolissa mailaansa käyttävä Toni Laakso sanoo.

Pesäpallon pelisuorituksista varsinkin pallon lyöminen ja heittäminen, juokseminen ja kiinniottoihin venyttäminen ovat liikkeinä niin repiviä, että lajissa ei ole koskaan pidetty liikaa kiirettä talvikauden jälkeen ulkosalle siirtymisessä.

— Loukkaantumisriski vain kasvaa, jos rupeaa liian vilpoisessa kelissä rehkimään, KPL:ään Alajärveltä siirtynyt lukkari Janne Kivipelto muistuttaa.

KPL hävisi tiistaina Imatralla hallissa pelatussa harjoitusottelussa sarjanousija IPV:lle 0—1 (2—2, 0—3). KPL ei saanut parasta kokoonpanoaan eikä myöskään parasta tehoaan esille ottelussa, jonka pelipäivän imatralaisseura meni äkkikäänteissään muuttamaan. Pelinjohtaja Eero Pitkänen valitteli, että kenraaliharjoituksesta jäi pelailun maku.

— IPV-peli oli hyvä muistutus ainakin itselleni. Lauantaina JoMaa vastaan olemme joukkueena varmasti asenteellisesti ihan erilainen kuin tiistaina Imatralla, Laakso painottaa.

Toukokuussa paljon kotipelejä

Tukholman-ottelun jälkeen KPL kohtaa harjoitusotteluissa kahdesti Hyvinkään Tahkon (lauantaina 29.4. Kouvolassa ja tiistaina 2.5. Hyvinkäällä), ennen kuin Superpesiksen runkosarja pyörähtää toden teolla käyntiin.

KPL:n kotiavaus on lauantaina 6. toukokuuta, jolloin Kouvolan pesäpallostadionille saapuu Alajärven Ankkurit.

KPL pelaa toukokuun seitsemästä sarjaottelustaan peräti viisi kotiareenallaan Kouvolassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.