Korona venyttää Kouvolan Railgate-projektipäällikön valintaa – Kaikkia kolmea hakijaa haastatellaan etänä

Projektipäällikön tehtäväkenttä on laaja. Hän antaa kasvot Kouvolan raideliikennekeskukselle.

Jussi Lopperi

Logistiikkakeskus tulee Kouvolan Kullasvaaraan.
Logistiikkakeskus tulee Kouvolan Kullasvaaraan.

Kouvolan Railgate-projektipäällikön haku on edennyt loppusuoralle.

Kaupunki etsii asiantuntijaa kehittämään Kouvolaa Pohjois-Euroopan raideliikenteen logistisena keskuksena.

Paikkaa haki määräaikaan mennessä kolme. He ovat Sanna Kauppi, Stefan Mynttinen ja Tero Valtonen. Kaikki kolme hakijaa kutsutaan haastatteluun, Kouvolan kaupungin tekninen johtaja Hannu Tylli sanoo.

Projektipäällikön valinnan aikataulu on venynyt koronaviruksen takia. Haastattelut ovat Tyllin mukaan kesken, vaikka hakuaika päättyi jo maaliskuun lopussa. Haastattelut käydään etäyhteyden avulla.

Projektipäällikön tehtäväkuva on laaja. Kouvolaan tulevan Railgate Finlandin logistiikkakeskuksen kehittämisprojektin lisäksi hän koordinoi siihen liittyviä osahankkeita. Niihin sisältyvät Kouvolan rautatie- ja maantieterminaalin ja sen läheisyydessä olevien tonttien toteuttaminen, markkinointi sekä koko logistiikkakeskuksen toiminnan kehittäminen ja yritysyhteistyö.

Projektipäällikkö myös perustaa Kouvolaan rautatie- ja maantieterminaalin hallintoyhtiön. Lisäksi hän valmistelee, toteuttaa ja koordinoi julkiset hankinnat ja EU-rahoitteiset hankkeet.

Hän tekee tiivistä yhteistyötä eri sidosryhmien, kaupungin viranhaltijoiden sekä elinkeinoyhtiö Kouvola Innovation Oy:n kanssa.

– Hän on koko projektin kasvot, Tylli sanoo.

Kesäkuun alusta alkava projektipäällikön tehtävä on määräaikainen. Se päättyy vuoden 2023 lopussa.