Pakopeli meni metsään — Kouvolassa ensimmäisenä Suomessa

Tapani Olkku

Marika Hänninen, Stefan Blomqvist (Nuuksio, keskellä) ja Ilkka Lariola (Helsinki) ovat kehittäneet forest escape -peliä kolmestaan.
Marika Hänninen, Stefan Blomqvist (Nuuksio, keskellä) ja Ilkka Lariola (Helsinki) ovat kehittäneet forest escape -peliä kolmestaan.

Kovaan suosioon nousseiden room escape -pakopelien seuraava askel otetaan Kouvolassa. Repovedellä ja Verlassa pääsee tänä kesänä ratkomaan pulmia keskelle metsää.

— Metsä itsessään luo pelille seinät ja omanlaisensa tunnelman, sanoo Repovedellä ja Verlassa matkailupalveluja tarjoavan Tervarummun Marika Hänninen.

Pako metsästä -pelit starttaavat Kouvolan lisäksi Helsingin edustan saaristossa ja Nuuksion kansallispuiston reunalla Espoossa.

Pakohuonepelin idea on päästä lukitusta huoneesta ulos erilaisia pulmia ratkomalla. Metsässä idea on sama, mutta tavoite eri.

Kouvolan pelissä taustatarina on se, että metsästä on löytynyt hylätty leiripaikka. Viranomaiset ovat ymmällään — tarvitaan siis peliin tulleen ryhmän apua.

Hänninen ja muut yrittäjät, Nuuksion Stefan Blomqvist ja Helsingin Ilkka Lariola, ovat kehitelleet pelejä viime talvesta lähtien.

Kouvolassa ensimmäinen pelipaikka on Repovedellä. Pelin suunnittelu kansallispuiston alueella tiesi neuvotteluja puiston suojelubiologin kanssa.

— Meidän pakopelimme on suunniteltu niin, että sen voi siirtää mihin tahansa metsään. Peliä voi pelata myös kansallispuiston ulkopuolella, esimerkiksi Verlan lähimetsissä, Hänninen sanoo.

Juttua muokattu kello 19.28. Kouvolan versio ei ole maailman ensimmäinen ulos viety pakohuonepeli.

Tapani Olkku

Tapani Olkku