Pelisuunnittelu kiinnosti Kouvolassa eniten Xamkin kevään yhteishaussa: Yhtä paikkaa kohti 9,3 ensijaista hakijaa

Xamkin hakijamäärä kasvoi, vaikka valtakunnallisesti ammattikorkeakouluihin hakijoita oli aiempaa vähemmän.

Katja Juurikko

Kymenlaakson ammattikorkeakouluun haki kaikkiaan 9618 henkilöä, joista 3482 haki ensisijaista opiskelupaikkaa.
Kymenlaakson ammattikorkeakouluun haki kaikkiaan 9618 henkilöä, joista 3482 haki ensisijaista opiskelupaikkaa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun haki kevään yhteishaussa keskimäärin 1,96 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Ensisijaisia hakijoita oli tänä vuonna 3482, kun aloituspaikkoja oli 1780.

Xamkiin oli yhteensä 9618 hakijaa. Hakukohteita oli 67, joista ylempään amk-tutkintoon johtavia koulutuksia 20. 

Xamkin vetovoimaisuus kasvoi edellisvuodesta 11,6 prosentilla.

Kouvolan kampuksella vetovoimaisin ala oli Game Design eli pelisuunnittelu. Yhtä aloituspaikkaa kohti oli 9,3 ensisijaista hakijaa. Toiseksi suosituin ala oli palvelumuotoilun ylempi ammattikorkeakoulututkinto, jossa ensisijaisia hakijoita yhtä paikkaa kohti oli 5,2.

Ensisijaisten hakijoiden määrä yhtä opiskelupaikkaa kohti ilmaisee vetovoimaluvun. Kotkassa insinööriopinnot vetivät parhaiten. Peliohjelmointikoulutuksen vetovoimaluku oli 4,6 ja kyberturvallisuuden 4,28.

Xamk kasvatti hakijamääräänsä

— Valtakunnallisesti hakijoita oli viimevuotista vähemmän, mutta Xamk onnistui kasvattamaan hakijamäärää. Erityisesti verkkokoulutukset olivat suosittuja, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen kertoo.

Uusista koulutuksista suositumpia olivat Kotkassa järjestettävät peliohjelmointi- ja kyberturvallisuus-koulutukset. Myös sosionomikoulutukset kiinnostivat hakíjoita.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista eniten kiinnosti palvelumuotoilu. Myös dataperustaisten hyvinvointipalvelujen tuottaminen ja metsätalouden liiketoiminta olivat hakijoiden mieleen.

Hakuprosessissa seuraavana on valintakokeet. Valituille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 28. kesäkuuta. Opiskelupaikka syksyllä alkaviin opintoihin on otettava vastaan viimeistään 8. heinäkuuta. 

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut