Game Design oli suosituin koulutus Xamkin syksyn yhteishaussa Kouvolassa: Yhtä paikkaa haki 5,5 henkilöä

Kaakossa on tarjolla lähes 600 aloituspaikkaa tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Raimo Eerola

Syksyn yhteishaussa on 582 aloituspaikkaa.
Syksyn yhteishaussa on 582 aloituspaikkaa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin syksyn yhteishaku on päättynyt. Xamk on julkaissut suosituimpien hakukohteiden listat.

Kouvolassa syksyn yhteishaussa hakijoita kiinnosti eniten Game Design -koulutus. Kotkassa suosituin ala oli ensihoitajakoulutus ja Mikkelissä Wellbeing Management.

Syksyn yhteishaussa oli tarjolla yhteensä 582 aloituspaikkaa Kouvolassa, Kotkassa, Mikkelissä ja Savonlinassa. Hakukohteissa oli sekä päivä- että monimuotokoulutuksia. 

Koulutuksiin haki yhteensä 3946 hakijaa. Hakijoista 1625 oli ensijsijaisia hakijoita. Syksyn yhteishaun valintatulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29. marraskuuta. Opiskelu alkaa tammikuussa.

Xamk on myös ilmoittanut vetovoimaluvut koulutusta kohden. Vetovoimaluku tarkoittaa ensisijaisten hakemusten määrää yhtä aloituspaikkaa kohti.

Keskimääräinen vetovoimaluku kaikkiin koulutuksiin oli 2,8. Kouvolan Game Designin vetovoimaluku oli 5,5.

Taloustutkimuksen tekemän korkeakoulujen imagotutkimuksen mukaan Xamk on kahdeksanneksi tunnetuin ammattikorkeakoulu. Maan 17—30 - vuotiaista joka neljäs tietää Xamkin. 

Xamkin tunnettuus alkaa näkyä hakijamäärissä, uskoo vararehtori Mirja Toikka.

—Jos katsotaan koko vuoden tilannetta, ensisijaisten hakijoiden määrä Xamkiin on kasvanut vuodesta 2017 noin 13 %, Toikka kertoo.

Luetuimmat