Korian olutfestivaalin lauantai myytiin loppuun kolmessa päivässä – Perjantaille on enää hajapaikkoja jäljellä

Kymijoki Beer Festivalin kävijämäärä on ensi viikonvaihteessa puolet viime vuotisesta koronaepidemian takia.

Moises Garibay

Olutfestivaaleilta saa tänä vuonna tuopin, mutta sitä ei voi tänä vuonna palauttaa.
Olutfestivaaleilta saa tänä vuonna tuopin, mutta sitä ei voi tänä vuonna palauttaa.

Kahdeksatta kertaa Korian Kallioniemessä järjestettävän Kymijoki Beer Festivalin liput on myyty lähes kokonaan loppuun. Kuukausi sitten alkaneen lipunmyynnin aikana lauantain liput myytiin loppuun kolmessa päivässä, Sanna Solkinen, yksi tapahtuman järjestäjistä kertoo. Perjantaille on vielä parikymmentä lippua jäljellä. Lipunmyynti on tänä vuonna vain verkossa. Portilla ei ole lipunmyyntiä.

Lippuja myydään kummallekin päivälle tuhat. Määrä on puolet pienempi kuin vuosi sitten. Viime vuonna kävijöitä oli kahden päivän aikana noin 4 000. Tapahtuma järjestetään Kallioniemessä ensi viikonvaihteessa.

Olutfestivaali käydään tänä vuonna koronaepidemian takia pienemmän yleisömäärän lisäksi erityisjärjestelyin. Koronatilanteen takia tapahtuman kävijämäärää on rajattu, mikä vaikuttaa myös panimoiden määrään. Vuosi sitten Kallioniemessä oli panimoita oli 17. Tänä vuonna panimoita on kuusi.

Moises Garibay

Arkistokuva Kallioniemen olutfestivaalista viime vuodelta.
Arkistokuva Kallioniemen olutfestivaalista viime vuodelta.

Aluehallintoviraston ohjeiden mukaan kaikille vieraille on oltava istumapaikka. Numeroituja paikkoja ei näin ollen ole. Festivaalialueella on noin kolme kertaa enemmän pöytätilaa kuin aikaisempina vuosina. Istumapaikkoja mitoitetaan alueelle enemmän kuin tuhat, ja pöydissä huomioidaan turvavälit.

Yksittäisten lippujen lisäksi tänä vuonna on mahdollista varata pöytä neljän tai kuuden hengen seurueelle.

Koronavirustilanne muutti myös muita Kymijoki Beer Festivalin käytäntöjä. Perinteisen festarituopin saa edelleen lipun yhteydessä, mutta sitä ei voi enää palauttaa. Alueella ei myöskään ole tänä vuonna narikkapalvelua.

Uusimmat uutiset