Markku Pakkanen: Kunnanvaltuusto sopii teknisistä asioista ja kulttuurista kiinnostuneille

Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa 2017. Ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään presidentinvaalien yhteydessä tammikuussa 2018.
Maakuntavaaleissa valitaan maakuntavaltuustot. Kuntapoliitikoilla riittääkin pähkäiltävää, riittävätkö aika, tarmo ja mielenkiinto molempiin vai olisiko keskityttävä vain toiseen.

Maakunnat vievät kunnilta paljon talousvaltaa. On arvioitu, että Kouvolan veroprosentiksi tulisi 8,5 sen jälkeen, kun sosiaali- ja terveysasiat siirtyvät maakunnan vastuulle.
Kun kuntien talousvastuu pienenee, voi hyvinkin olla, että varsinkin kokeneet kuntapoliitikot haluavat siirtyä suurten päätöksentekopöytien ääreen.
Kansanedustaja Markku Pakkanen (kesk.) arvioi, että kunnan- ja kaupunginvaltuustojen tilanteen muuttuminen voi avata tietä entistä asiantuntevammalle päätöksenteolle.
— Jos olet kiinnostunut teknisistä asioista tai kulttuurista, kunnanvaltuusto on oikea paikka. Jos taas on kiinnostusta sosiaali- ja terveyspuolen asioihin, maakuntavaltuusto on oikea paikka.
Pakkanen aikoo lähteä tavoittelemaan jatkokautta Kouvolan kaupunginvaltuustoon.

Kansanedustajan ja kunnanvaltuutetun työn yhdistämistä on aika ajoin arvosteltu. On sanottu, ettei aika voi riittää mitenkään molempiin. Sama pohtiminen on edessä silloin, jos sama henkilö istuu oman kotikuntansa valtuustossa ja maakuntavaltuustossa.

Klo 9.57 otsikkoa muutettu.

Janne Rönkkö

Janne Rönkkö

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet