Kouvolassa kolme uutta koronavirustartuntaa tiistaina – Kymenlaaksossa uusia tartuntoja todettu yhdeksän

Vesa Moilanen

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (vasemmalla) ja HUS:n toimitusjohtaja Juha Tuominen kävivät yhdessä läpi infossa käsiteltäviä asioita ennen Helsingin kaupungin ja HUS:n koronaepidemiatilannetta käsittelevää tiedotustilaisuutta.
Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (vasemmalla) ja HUS:n toimitusjohtaja Juha Tuominen kävivät yhdessä läpi infossa käsiteltäviä asioita ennen Helsingin kaupungin ja HUS:n koronaepidemiatilannetta käsittelevää tiedotustilaisuutta.

Kouvolassa on nyt todettu yhteensä 192 koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja maanantain jälkeen on todettu kolme.

Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kuntakohtaisista luvuista.

Koko Kymenlaaksossa on todettu yhteensä 293 koronavirustartuntaa. Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote on todennut tiistaina yhdeksän uutta tartuntaa. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.

Kymenlaaksossa noin 1,5 prosenttia 16.–23. marraskuuta otetuista näytteistä on ollut positiivisia. Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella positiivisuusprosentti oli viime viikolla neljä, kertoi Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen tiedotustilaisuudessa.

Kehitys on Tuomisen mukaan huolestuttava.

Kymsoten mukaan koronavirustilanteen pahentuminen pääkaupunkiseudulla heijastuu myös Kymenlaaksoon.

Viime viikon aikana Hus-alueella todettiin 1 533 koronavirustartuntaa, kun edellisen viikon aikana tartuntoja oli 992.

Yli 40-vuotiailla todettujen tartuntojen määrä on viime viikkoina selvästi kasvanut. Viime viikolla yli 40-vuotiailla todettiin 658 tartuntaa.

Myös sairaalahoidon tarve pääkaupunkiseudulla on selvästi noussut varsinkin viime viikon lopulta lähtien. Viimeisen vuorokauden aikana koronapotilaiden määrä on Tuomisen mukaan lisääntynyt 15 prosenttia.

– Mitkään toimet eivät käskyinä auta, jos ei niitä noudateta. Vetoan nyt oikeasti kaikkiin: käyttäkää maskia, pitäkää etäisyyttä, peskää kätenne, Tuominen kehotti tilaisuudessa.

Suomessa on raportoitu tänään 353 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 182 tartuntaa, mikä on 1 238 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 22 289.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on tähän mennessä tiedossa kaikkiaan 384.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi, että pääkaupunkiseudulle on tulossa uusia, aiempaa huomattavasti järeämpiä rajoituksia pahentuneen koronatilanteen vuoksi.

Vapaavuoren mukaan valmisteilla on muun muassa kaikkien kaupungin palvelutilojen sulkeminen ja kaikkien yleisötilaisuuksien kieltäminen. Lisäksi toisen asteen oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen.

Käyttöön otetaan Vapaavuoren mukaan käytännössä koko keinovalikoima, mitä kaupungeilla on, paitsi peruskoulun ja varhaiskasvatuksen siirto etäopetukseen. Tarkempia päätöksiä on luvassa torstaina.

Päivitetty kello 12. Juttuun on lisätty THL:n päivittyneet luvut.