Kouvolalaismiesten tyyli sai naisilta synninpäästön: ”Ei se niin kauheaa ole kuin luullaan” — Katso kuvat Kuusankosken muoti-illasta

Kuusankosken Yrittäjien muoti- ja kauneusillan Ruukinportissa juontanut Jaakko Selin haluaisi miesten käyttävän enemmän mielikuvitusta pukeutumisessaan.

Katja Juurikko

Kuusankosken muoti-illan juontaja muotitoimittaja Jaakko Selin kehottaa myös miehiä olemaan rohkeampia tyylivalinnoissaan.

Muotitoimittaja Jaakko Selin sanoo, ettei ole koskaan ollut huolissaan suomalaisten miesten tyylitajusta.

— Se kulkee omia polkujaan. Eniten suomalaismiesten pukeutumista määrittää aina mukavuus.

Hän muistuttaa kuitenkin, että se on tärkeä osa pukeutumista. Kun on hyvä olo sellaisena kuin on, se näkyy.

— Siitä saa itsevarmuutta olemiseen.

Silti Seliniä harmittaa monien miesten näköalattomuus. Muotimaailman pirstaloituminen antaisi hänen mukaansa oivan mahdollisuuden päästää mielikuvitus irti.

— Se ottaa päähän, etteivät jotkut miehet näe vaihtoehtojen mahdollisuutta omassa pukeutumisessa. Harmaatakin kun on monenlaista, samoin laatua.

Eritoten naisten mielipiteellä on valtava vaikutus siihen, miten miehet suhtautuvat ulkonäköönsä. — Jaakko Selin

Naisilla ja kavereilla vaikutusta

Hän uskoo, että ulkoasunsa eteen vaivaa nähneestä miehestä kehujen saaminen on mukavaa.

— Eritoten naisten mielipiteellä on valtava vaikutus siihen, miten miehet suhtautuvat ulkonäköönsä.

Pato-Areenalla ja Pato-Klubilla järjestetyn muoti- ja kauneusillan juontanut muotiguru sanoo, että miesten muotia ja pukeutumista niin työssä kuin harrastuksissa ohjaavat pelot, epävarmuus ja yhteenkuuluvuuden tarve.

Katja Juurikko

Pitkän linjan muotialan ammattilainen Jaakko Selin sanoo, että naisten ohella miesten pukeutumista ohjaa oma sosiaalinen ryhmä.

— Aina on se alfamies, joka ohjaa tiedostamatta koko ryhmän ulkonäköä. Eikä hän välttämättä ole edes heimon hierarkian huipulla. Miehet haluavat usein mukautua sosiaaliseen ympäristöönsä.

Miesten kiinnostus muotia ja muita ulkonäköseikkoja kohtaan on Selinin mukaan kasvanut viime vuosina. Se näkyy etenkin nuoremmissa ikäluokissa.

— Vaatemarkkinoilla on muuten menty aika tasaisesti, mutta miesten vaatekaupassa on nähty selkeää kasvua. Monissa ostoskeskuksissa on jo hienompia vaateliikkeitä miehille kuin naisille.

Aina on se alfamies, joka ohjaa tiedostamatta koko ryhmän ulkonäköä. — Jaakko Selin

Katja Juurikko

Runsaslukuinen joukko etupäässä naisia saapui katsomaan muoti- ja kauneusillan antia. Muotinäytös ja paikallisten alan yritysten tarjonta kiinnostivat.

Katja Juurikko

Yksi illan ehdottomista vetonauloista oli Olli Herman Duon keikka. Olli Herman kertoi, ettei ole kovin kiinnostunut valtavirtamuodista, mutta ymmärtää, mikä siinä ihmisiä viehättää. Rokkari sanoi teettävänsä itselleen paljon vaatteita voidakseen erottautua yksilöllisesti.

Katja Juurikko

Parturi-kampaaja Noora Weckström laittoi Venla Onalin hiuksia muotinäytöstä varten. Weckström kertoi kiinnittävänsä huomiota hyvin pukeutuneisiin miehiin.

Toisia kiinnostaa, toisia ei

Entä mitä mieltä olivat muoti-iltaa viettämään tulleet kouvolalaisnaiset oman kaupunkinsa miesten tyylistä?

Muotinäytöksen mallien hiuksia laitellut Q-Studion parturi-kampaaja Noora Weckström kertoi mielipiteensä: tärkeää on tuntea olonsa hyväksi.

— Se on yksilökohtaista. Nuoremmat katsovat tarkemmin, mitä päälleen laittavat. Täällä ei olla yhtä rohkeita kuin pääkaupunkiseudulla.

Kouvolalaisen Hanna Ruuhisen ja kuusankoskelaisen Laura Mallatin mielestä kouvolalaisten miesten suhtautuminen muotiin on samanlaista kuin muuallakin.

— Ei se niin kauheaa ole kuin luullaan. Miehiä on täälläkin laidasta laitaan. Joitain kiinnostaa, toisia ei. Varsinkin nuoria tuntuu kiinnostavan ulkonäköasiat enemmän.

Katja Juurikko

Laura Mallat (vas.) ja Hanna Ruuhinen tulivat muoti-iltaan katsomaan Olli Hermania ja muotinäytöstä.

Katja Juurikko

Silmälaseja sovitelleet Tuula Honkanen (vas.) ja Marianne Rihula olivat kiinnostuneita paikallisten yrittäjien esittelypisteistä.

Kuusankoskelaiset Tuula Honkanen ja Marianne Rihula kertoivat olevansa muoti-illan vakikävijöitä. Honkasen mielestä kouvolalaiset miehet eivät pukeudu mitenkään huonosti.

— Tärkeäähän on se, että pukeutuu niin kuin itse viihtyy. Tyyli on tietysti tärkeää. Muoti tulee ja menee, mutta tyylikkyys säilyy.

Myllykoskelainen Jenni Puonti-Danska ja kouvolalainen Henrietta Lönnfors peukuttavat Kouvolan miesten tyyliä.

— Kyllä täällä ollaan nykyään aika muodikkaita. Pois se ajatus, että Kouvolassa on vain jotain tuulipuku-ukkoja. Ja onhan sporttimuotikin mennyt hirveästi eteenpäin.

Katja Juurikko

Henrietta Lönnfors (vas.) ja Jenni Puonti-Danska pitävät kouvolalaismiehiä melko muodikkaina.

Pois se ajatus, että Kouvolassa on vain jotain tuulipuku-ukkoja. — Henrietta Lönnfors

Jaakko Selinin vinkit miehille

Käy vähintää kolme viikon välein parturissa.

Hoidata samalla kasvojen karvoitus.

Tarkista vaatekaappisi: bändipaita on jees, mutta vain joskus.

Mieti tilanne, johon pukeudut.

Pienillä vaatevalinnoilla saa paljon aikaan.

Uusimmat uutiset