Vaalipaneeli maahanmuuttokysymyksistä ja tutkimus kouvolalaisesta rasismista — Katso rasisminvastaisen viikon tapahtumat Kouvolassa

Monikulttuurikeskus Saagassa keskustellaan siitä, miten ennakkoluulot haittaavat kotoutumista.

Jussi Lopperi

Rasisminvastainen viikko on valtakunnallinen tapahtuma.

Maanantaina alkanutta rasisminvastaista viikkoa vietetään Kouvolassa muun muassa vaalipaneelin ja keskustelutilaisuuksien merkeissä.

Tiistaina 19.30 järjestetään kaupungintalon valtuustosalissa maahanmuuttoaiheinen vaalikeskustelu. Siihen osallistuu edustajia kaikista puolueista ja lähes kaikista valitsijayhdistyksistä. Paneelin kysymykset on laadittu yhteistyössä maahanmuuttajien kanssa heille tärkeistä asioista.

Tiistaina kello 18—20 Kirjapainotalon Nuortenpaikassa on elokuvailta 13—29-vuotiaille. Elokuvana on Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen vuodelta 2017.

Keskiviikkona Nuortenpaikassa järjestetään Elävä kirjasto, jossa voi lainata ihmiskirjoja keskustelukumppaneiksi ja kohdata siten omat ennakkoluulonsa. Tapahtuma on avoin kaikille 13—29-vuotiaille kello 14.15—15.

Torstaina Monikulttuurikeskus Saagassa keskustellaan kello 18—20 siitä, miten maahanmuuttajan kohtaamat ennakkoluulot estävät kotoutumista. Puhujana on helsinkiläinen toimittaja Renaz Ebrahimi. Tilaisuudessa julkistetaan Saagan tekemä tutkimus, jossa selvitetään, paljonko Kouvolassa on rasismia.

Lauantaina vietetään Maailma Kouvolassa -tapahtumaa Saagassa kello 10—15 ja Nuortenpaikassa kello 15—21. Saagassa on tarjolla esimerkiksi Global Cafe -kahvila sekä pelejä ja leikkejä lapsille. Nuortenpaikassa järjestöt esittäytyvät ja nuorten kouvolalaisten muusikkojen Old House Band soittaa keikat kello 17.30—18.15 ja 18.45—19.30.

Katso viikon ohjelma täältä.

Uusimmat uutiset