Kivesveto Go Go tarjoaa kouvolalaisen version Afrikan tähdestä

Kivesveto Go Go

Nopeempi ku Veijo -albumin kannella voi pelata Afrikan tähteä.
Nopeempi ku Veijo -albumin kannella voi pelata Afrikan tähteä.

Kouvolalaisen Kivesveto Go Go:n tuoreen Nopeempi ku Veijo -albumin kannessa on Afrikan tähteä muistuttava kartta. Tangierin tilalla on kuitenkin Pohjola-talo, ja Kairon korvaa Mutteri. Matkan varrelle osuu tuttuja stoppeja, kuten Pub 23, Amarillon jono, Nipan grilli ja Urheilupuisto.

Idea Afrikan tähteä mukailevasta kannesta syntyi porukalla, sillä punk-yhtyeen mukaan sen jäseniä yhdistää ”huonojen juttujen keksiminen”.

— Jokaisella meillä on henkilökohtainen Afrikan tähtemme. Omani on kitaran hihnalukon prikka, jota kutsutaan myös Pirisen nenärenkaaksi. Se tippui kitarasta vuosia sitten, ja olen etsinyt sitä sen jälkeen tuloksetta, kitaristilaulaja Samu Laine kertoo.

Kivesveto Go Go:ta voi kutsua kouvolalaiseksi bändiksi sen kaikissa merkityksissä. Yhtyeen jäsenet asuvat Kouvolassa, ja bändin teksteissä vilisevät kouvolalaisille tutut paikat ja välillä jopa henkilöt.

Yhtyeen mukaan heillä ei kuitenkaan ole erityistä viha-rakkaussuhdetta kotikaupunkiinsa.

— Kouvola on hieno kaupunki täynnä ihania ihmisiä. Jos joku alkaa ahdistaa, täältä pääsee nopeasti pois joka suuntaan.

Yhtyeen tekstit kerrotaan usein elämässä vastatuuleen tarpovan henkilön kautta. Tekstit pohjautuvat osittain oikeisiin henkilöihin nimiä mainitsematta, kuten levyllä esiintyvät kiva poika Toni ja maailman nopein varas, Veijo.

— Jos legenda ja totuus ovat ristiriidassa, on kappaleisiin jätetty legenda. Teksteissä käsitellään usein lähtemisen, jäämisen ja palaamisen dilemmaa. Tällä levyllä teemana ovat ihmiset ja luonto, sillä lopulta luonto peittää kaiken ruman, minkä ihminen on saanut aikaan.

Kivesveto Go Go oli muutama vuosi sitten mukana nostamassa Kouvolaa yhdeksi suomalaisen punk-musiikin elinvoimaisimmista keskuksista. Yhtyeen mukaan Kouvola on hyvä paikka punkin ystäville. Kaupungista löytyy bändejä ja yksittäisiä harrastajia.

— Täällä on kohtalotovereita, joiden kanssa kasata soittoporukoita. Pienen kaupungin nuoren pojan angsti voi olla parhaimmillaan voimavara. Kun tekemistä ei muuten ole, sitä on itse keksittävä.

Nopeempi ku Veijo -albumia myy Kouvolassa antikvariaatti Novgorod.

Niko Kaartinen

Niko Kaartinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet