Kouvolan Jolene Happy Bar sulkee ovensa toistaiseksi – "Puhutaan ehkä viikoista tässä vaiheessa"

Katja Juurikko

Jolene aukesi Kivimiehenkadulle torin laidalle huhtikuussa 2019 entiseen Bar Downtownin kiinteistöön.
Jolene aukesi Kivimiehenkadulle torin laidalle huhtikuussa 2019 entiseen Bar Downtownin kiinteistöön.

Kouvolan keskustassa torin laidalla sijaitseva Jolene Happy Bar sulkee ovensa toistaiseksi. Ravintola tiedotti asiasta torstaina Facebook-sivuillaan.

– Joudumme valitettavasti tiedottamaan että ravintolamme on toistaiseksi suljettuna. Tiedotamme täällä kun olemme taas valmiita avaamaan ravintolan. Mahdollisista löytötavaroista tai muista kiireellisistä ravintolaa koskevista asioista meidät tavoittaa parhaiten laittamalla viestiä tämän sivun kautta. Pyrimme reagoimaan viestiin mahdollisimman nopeasti, Jolenen Facebook-päivityksessä sanotaan.

Muun muassa karaokepaikkana toimivan Jolenen omistaa mäntyharjulainen Tulikuuma Kumpu oy, jolla on yhteensä 22 ravintolaa eri puolilla Suomea. Yhtiön toimitusjohtaja Tuomo Rautio sanoo, että toistaiseksi Kouvolan Jolene on ainoa, jossa tällainen toimenpide tehtiin.

– Kouvolassa on ollut henkilöstöpulaa, joten viikonloppusulku olisi pitänyt tehdä muutenkin. Tähän päälle tulivat sitten koronarajoitukset, niin päätimme, ettei ravintolaa ole toistaiseksi järkevää pitää auki.

Hallitus päätti torstaina, että uusilla leviämisvaiheeseen siirtyneillä alueilla ravintoloiden anniskelu- ja sulkemisaikaa rajoitetaan entisestään. Kouvola ja Kymenlaakso ovat tällä hetkellä leviämisvaiheessa.

Rautio ei osaa tässä vaiheessa arvioida, kuinka pitkään Kouvolan Jolene on kiinni.

– Viikoista varmaan puhutaan. Paljon riippuu siitä, kuinka kauan rajoitustoimet jatkuvat.

Jolenessa on työskennellyt kolme vakituista henkilöä, joiden lisäksi muutamia vuokratyöntekijöitä. Yhteensä ringissä on ollut Raution mukaan kymmenkunta työntekijää.

Raution mukaan noin puolessa yhtiön ravintoloista joudutaan nyt miettimään, onko niiden pitäminen auki mahdollista.

– Tämä on ikävä tilanne. Kouvola on ollut muuten todella positiivinen paikka meille, joten kyse on todellakin vain väliaikaisesta ratkaisusta.